Remontoidun kirkon ovet aukaistaan juhlapäivänä ehtoollisvieraille

25.1.21

Tyrnävän kirkon uudelleen käyttöönottojuhla on sunnuntainan 31. tammikuuta. Kirkon ovet ovat avoinna tunnin ajan messun jälkeen ehtoollisen viettoa varten.


Kuvat: Tyrnävän seurakunta .

Oulun piispa Jukka Keskitalo toimittaa Tyrnävän kirkon uudelleen käyttöönoton ensi sunnuntaina 31. tammikuuta kello 10. Juhlassa pääsiäisestä asti remontin vuoksi suljettuna ollut kirkko pyhitetään uudelleen jumalanpalveluskäyttöön.

Koronarajoitusten takia juhlajumalanpalveluksessa ovat läsnä vain sen toimittajat. Tilaisuutta voi seurata seurakunnan YouTube– ja Facebook -tilien kautta.

Messun jälkeen on tunnin ajan mahdollista tulla kirkkoon viettämään ehtoollista.

Kirkkoherra Teemu Isokäännän mukaan ehtoolliselle on jo monella suuri kaipuu.

– Kirkon ovet ovat avoinna tunnin ajan messun jälkeen. Olemme väljässä kirkkotilassa, jossa ehtoollisella voi käydä yksitellen. Huolehdimme henkilörajoitusten toteutumisesta ja noudatamme turvavälejä,  Isokääntä kertoo.

Piispaa avustaa jumalanpalveluksessa Teemu Isokääntä ja seurakunnan työntekijöitä sekä luottamushenkilöitä.

Jukka Keskitalo iloitsee siitä, että pääsee toimittamaan kirkon uudelleen käyttöönoton.

– On aina suuri ilon aihe, kun seurakuntalaiset pääsevät viettämään heidän elämänsä tärkeitä hetkiä kotikirkkoonsa. Kirkko ei koskaan ole kuitenkaan vain seinät tai katto, vaan kirkko on Jumalan huone ja seurakunnan koti, piispa Keskitalo sanoo.

– Kipeimmin kirkon remontti on koskettanut siunaus- ja vihkitilaisuuksia järjestäneitä, monille olisi ollut hyvin tärkeää päästä juuri Tyrnävän kirkkoon, kirkkoherra kertoo.

Kirkon remontin aikana seurakunnan tilaisuuksia on pidetty niin Temmeksen kirkossa kuin Tyrnävän seurakuntatalolla.

 

Korona siirtää korjatun kirkon käyttöönottojuhlaa

 

 

Lue lisää aiheesta:

editorial Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko Tyrnävän seurakunta Yleinen