Taustatarinaklubin keikat tuovat valoa kevääseen

14.1.21

Artistien esiintymisiä Oulun Vanhassa pappilassa voi seurata virtuaalisesti. Keväällä kuullaan Maija Kauhasta, Jarkko Martikaista, Siiri Kangasta ja PastoriPikea.


Teksti: Oulun seurakunnat .

Suositun Taustatarinaklubin keikat jatkuvat tammikuussa Oulun Vanhassa pappilassa. Lämminhenkisessä konserttisarjassa on vuosien mittaan kuultu paikallisia kykyjä sekä Suomen eturivin artisteja.

Kevään aikana kuullaan kansanmuusikko Maija Kauhasen (24.1.), YUP-yhtyeestä ja sooloartistina tunnetun Jarkko Martikaisen (28.2.), herkkää folkia tekevän Siiri Kankaan (21.3.) sekä nosteessa olevan räppäri PastoriPiken (25.4.) keikat.

Viidettä toimintavuottaan aloittavaa klubia on alusta lähtien vetänyt oululainen laulaja-lauluntekijä Iina Palokangas, joka haastattelee artisteja keikkojen aikana.

– Kevään artistit tulevat erilaisista musiikillisista taustoista ja ovat kukin mielenkiintoisessa vaiheessa urallaan, kuvailee Palokangas kevään ohjelmistoa.

Korona on kurittanut kulttuurialaa peruuttamalla suurimman osan tapahtumista. Palokangas odottaakin innolla kevään keikkoja.

– Moni artisti ja keikkamyyjä on huokaillut, että on mahtavaa päästä jälleen hommiin. On onni, että voimme omalta osaltamme pitää lauluja soimassa. Toivon Taustatarinaklubin olevan niin kuulijoille, artisteille kuin meille tekijöille se kaivattu pilkahdus normaalista.

Vaikka Palokangas kaipaa yleisön läsnäoloa, on striimaus tuonut esiin myönteisiäkin puolia.

– Keikkoja voi nyt seurata mistäpäin maailmaa tahansa. Taustatarinaklubista on puhuttu olohuonetunnelmaisena tapahtumana, ja nyt todella ollaan siellä olohuoneissa.

Kevätkauden aloittava, kantelemusiikkia esittävän Maija Kauhasen keikka esitetään verkon välityksellä 24.1. Mikäli koronarajoitukset muuttuvat kevään mittaan, saatetaan paikan päälle ottaa yleisöä rajoitusten puitteissa.

Keikkoja voi seurata osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi . Lisätietoja Taustatarinaklubista löytyy sen omilta netti- ja somesivustoilta sekä osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/tapahtumat .

Keikat alkavat kello 16 ja ne ovat maksuttomia ja ikärajattomia. Aiemmin striimatut keikat löytyvät myös Virtuaalikirkon arkistosta. Taustatarinaklubi on osa Oulun tuomiokirkkoseurakunnan nuorisotyön toimintaa.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulun tuomiokirkkoseurakunta