Satu Malinen istuu ja pitää kädessään Mozartin Requemin käsikirjoitusta.

Kuorolaisen tähtäimessä on Requiem

22.2.21

Kiimingin seurakunnan Kaikuos-kuoro hakee uusia laulajia ensi syksynä esitettävää Mozartin Requemia varten. Satu Maliselle kuorolaulu merkitsee paitsi musiikillisia tavoitteita, myös yhteistä aikaa puolison kanssa.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Minja Malinen .

Kiiminkiläisellä Satu Malisella on käsissään Mozartin säveltämän Requiemin nuotit ja sanat. Hän ei ole teosta koskaan aikaisemmin laulanut, mutta päämääränä on osata se läpikotaisin syksyyn mennessä.

Malinen kuuluu Kiimingin seurakunnan Kaikuos-kuoroon, jonka suunnitelmissa on esittää Requiem pyhäinpäivän aikoihin yhdessä Muhoksen seurakunnan kamarikuoron kanssa.

– Odotan tätä innolla. Teos on kirkkomusiikin ytimessä ja olen aina pitänyt siitä, Malinen toteaa.

Nuorille ja työikäisille suunnattu Kaikuos etsii nyt uusia laulajia kaikkiin ääniryhmiin. Mukaan pääsee koelaulun kautta.

Ensin löytyy oma ja sen jälkeen kuoron yhteinen ääni

Satu Malinen aloitti kuorossa neljä ja puoli vuotta sitten. Hän oli laulanut aikaisemmin ainostaan koulun kuoroissa, mutta hyppäsi sisään nopeasti.

– Koelaulu oli keskiviikkona ja torstaina oli jo ensimmäiset harjoitukset. Saimme hienon tilaisuuden, kun aloimme pian harjoitella Risto Ainalin säveltämää Augsburgin tunnustuksen kantaesitystä.

Alttoääntä laulava Malinen pitää teosten harjoittelusta. Ensin löytyy oma ääni, sen jälkeen kuoron yhteinen ääni.

– Kuorosta tulee yksi soitin. Kuorokavereilla on iso merkitys, sillä lopputulos on meidän kaikkien yhdessä aikaansaama.

Kuorolaululla on merkitystä myös parisuhteen kannalta, sillä Henri-puoliso on mukana samassa kuorossa. Harjoitukset ovat tilaisuus yhteiselle ajalle.

– Pariskuntien yhteinen harrastaminen on mahdollista, sillä kuorossa on tarjolla lastenhoito. Se mahdollistaa osallistumisen myös heille, joiden puoliso on esimerkiksi reissutöissä, Malinen kiittelee.

Karjasillan kirkkokuoro on vuoden 2021 musiikkiryhmä 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kiimingin seurakunta