Verkkotapahtuma vie äijien iltaan tai vauvojen loruhetkeen

8.2.21

Monelle verkossa tapahtumiin osallistuminen voi olla helpompaa kuin kasvokkain tapaaminen. Ilkka Mäkinen kannustaa kaikkia rohkeasti mukaan: "Ohjelmat on tehty käyttäjäystävällisiksi joten niitä on aika helppo käyttää."


Teksti: Oulun seurakunnat . Kuvat: Pixabay .

Koronarajoitusten vuoksi virtuaalitapahtumien määrä on kasvanut Oulun seurakunnissa. Suurin osa seurakuntien verkkotapahtumista toteutetaan Microsoftin Teams -palvelun kautta.

Oulujoen seurakunta järjestää Teams-palvelun kautta Äijien kesken -iltoja, joissa keskustellaan elämästä, Jumalasta ja miehenä olemisesta.

Jokaisella kerralla on oma teemansa ja keskustelun alustaja, jonka jälkeen aiheesta keskustellaan porukalla. Joka toinen keskiviikko kello 18 alkavia tapaamisia vetää Oulujoen kirkkoherra Ilkka Mäkinen.

– Keskusteluun voi osallistua haluamallaan tavalla. Jos ei halua olla äänessä, voi ajatuksia esittää myös chatin kautta. Keskustelu usein rönsyilee ja sivuaa osanottajien oman elämän asioita, mikä on minusta vain hyvä asia, kuvailee Mäkinen.

Kokemusta virtuaalisesti kokoontuvista illoista on vasta yhden tapaamisen verran, mutta Mäkinen suhtautuu myönteisesti Teams-tapahtumiin ja näkee niissä paljon hyviä puolia.

– Verkkotapahtuma on helppo tapa tutustua seurakunnan toimintaan, kun voi osallistua turvallisesti kotoa käsin. Kameraa ei ole pakko pitää päällä, osallistuja voi vain tarkkailla ja kuunnella.

– Osanottaja ei voi tehdä virheitä, vaan tapahtuman järjestäjällä on vastuu teknisestä toimivuudesta. Nämä ohjelmat on myös tehty käyttäjäystävällisiksi, joten niitä on aika helppo käyttää, rohkaisee Mäkinen.

Mäkinen toivoo, että kokoontumisia voidaan järjestää pian normaaliin tapaan mutta kokee myös, että verkkotapahtumat ovat hyvä lisä seurakuntien toimintaan jatkossakin.

– Verkkotapahtumat palvelevat heitä, jotka eivät esimerkiksi terveydentilansa takia pääse paikan päälle tai heitä, jotka ovat muuttaneet muualle ja kaipaavat yhteyttä vanhoihin tuttuihin.

Kevään aikana Äijien kesken illoissa mietitään muun muassa sitä, kuinka käyttää aikansa viisaasti arjen vaatimuksien keskellä ja pohditaan, mihin seurakunnan jäsenyyttä tarvitaan uskon asioissa.  Seuraavan kerran 17.2. järjestettävään iltaan voi osallistua linkin kautta, jonka saa lähettämällä sähköpostia Ilkka Mäkiselle (ilkka.makinen@evl.fi).

Miesten iltojen lisäksi seurakuntien verkkotapahtumista löytyy muun muassa seurakunnan lastenohjaajien vetämiä, vauva- ja taaperoperheille suunnattuja lyhyitä laulu- ja loruhetkiä. Seuraavan kerran laulu- ja loruhetkeä voi seurata Teamsin kautta tiistaina 23.2. kello 10 alkaen.

Myös yhden vanhemman perheille suunnattu Linnanmaan olohuone kokoontuu Teamsin kautta torstaina 25.2. kello 17.30 alkaen. Mukana ovat Oulun seudun yhden vanhemman perheet ry:stä puheenjohtaja Marita Marttanen ja Tuiran seurakunnasta perhetoiminnanohjaaja Sanna Kantola.

Linnanmaan olohuone -toimintaa yhden vanhemman perheille toteuttavat yhteistyössä Oulun seudun yhden vanhemman perheet ry ja Tuiran seurakunta.

Teams-tapahtumat löytyvät Oulun seurakuntien sivulta osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/tapahtumat  hakusanalla teams. Tapahtumien kohdalla on tarkempi tieto, pääseekö tapahtumaan suoraan linkin kautta vai pitääkö linkki tapahtumaan pyytää sähköpostitse järjestäjältä.

=> Kommentoi ja anna palautetta

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Kirkko ja usko Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Tuiran seurakunta