Helmi odottaa jo talvilomaa

Koululaisten talviloma on vain muutaman päivän päässä. Jos koronarajoitukset sallivat, tyrnäväläinen Helmi Vikki lähtee nauttimaan kylpylän kuohuista perheensä kanssa.

Tyrnäväläinen Helmi Vikki on tullut tunti sitten koulusta. Rantaroustin koulun neljäsluokkalaisella on ollut liikuntatunnilla hiihtoa. Kahden tunnin aikana hän on ehtinyt kiertää purudalle tehdyn lenkin auringonpaisteisessa kelissä.

Vaikka Helmi hiihtää joskus kodin viereisellä pellollakin, ensi viikolla koittava talviloma on varattu uimiseen. Jos koronarajoitukset eivät tästä tiukkene, Vikin perhe lähtee viideksi päiväksi Kalajoelle.

– On mukavaa päästä kylpylään, koska tykkään uida. Tavallisesti emme pääse kovin usein uimahalliin, koska lähin halli on Kempeleessä, Helmi kertoo.

Kalajoen reissun ohjelmassa on uimisen ohella ainakin pilkkimistä. Lisäksi kahdeksanlapsinen sisarusparvi aikoo leikkiä ulkona.

 

Olemme tehneet lumiukkoja ja kaivaneet tunneleita.

 

Tänä talvena lunta on satanut reippaasti. Helmi on ottanut siitä ilon irti.

– Me olemme tehneet lumiukkoja ja kaivaneeet tunneleita. Eilen koulussa oli luistelua ja lunta tuli tunnin aikana niin paljon, että jäätä piti puhdistaa välillä auralla.

Vapaa-aikana Helmi on myös ommellut ja leiponut. Viime viikolla hän pääsi pitkästä aikaa Tyrnävän seurakunnan kokkikerhoon, kun kerho aloitti toimintansa joulukuussa käynnistyneen koronatauon jälkeen.

– On kivaa kun pääsee leipomaan ja saa olla kavereiden kanssa, Helmi iloitsee.

Vuorokausi sen jälkeen, kun Rauhan Tervehdys on lähtenyt painoon, Helmi soittaa. Uudet koronarajoitukset ovat sittenkin peruneet perheen kylpylälomasuunnitelmat.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää