Rauhan Tervehdys ry:n hallituksen puheenjohtaja Pauli Niemelä ja Rauhan Tervehdyksen vastaava toimittaja Elsi Salovaara.

Rauhan Tervehdys haastaa kuntavaaliehdokkaat mukaan Yhteisvastuukeräykseen

9.3.21

Ehdokkaiden näkemyksiä ikäihmisten aseman parantamiseksi julkaistaan lehdessä kevään aikana.


Vuoden 2021 kuntavaalit siirtyvät huhtikuulta kesäkuulle. Vaikka vaalit viivästyvät, ehdokkaat on jo nimetty ja kampanjointi alkanut. Rauhan Tervehdys haluaa osallistaa ehdokkaita omalta osaltaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja vastuunkantoon.

Suomen evankelisluterilaisen kirkon Yhteisvastuukeräystä on järjestetty jo yli 70 vuotta. Vuosien aikana sen kautta on kerätty miljoonia euroja esimerkiksi sotaveteraaneille, vähävaraisille lapsiperheille ja nuorille.

Tänä vuonna keräyksen avustuskohteena ovat taloudellisessa ahdingossa elävät ikäihmiset Suomessa ja Ugandassa.

Ehdokkaita kannustetaan osallistumaan keräykseen

Rauhan Tervehdys on nähnyt 113-vuotisen taipaleensa aikana niin Suomen itsenäistymisen, sotavuodet kuin muut suuret yhteiskunnalliset muutokset. Seurakuntalehti on pyrkinyt aina tarjoamaan sivuillaan tilaa paitsi kirkolliselle, myös yhteiskunnalliselle keskustelulle.

Tämänvuotisen keräyksen kohderyhmänä ovat juuri he, jotka ovat olleet rakentamassa nykyistä hyvinvointi-Suomea. Siksi koemme tärkeäksi saada myös tulevat päättäjät mukaan auttamaan heitä.

Haastamme levikkialueemme kuntavaaliehdokkaat osallistumaan Yhteisvastuukeräykseen. Esimerkiksi 20 euron summan voi lahjoittaa mille tahansa evankelisluterilaiselle seurakunnalle.

Haasteeseen vastanneet ehdokkaat pääsevät kertomaan lehden sivuilla oman näkemyksensä ja ehdotuksensa siitä, kuinka omassa kunnassa tulisi parantaa ikäihmisten asemaa.

Maksimissaan 700 merkin mittaisia kannanottoja julkaistaan liki 100 000 kotitaloutta Oulussa, Hailuodossa, Limingassa, Lumijoella, Muhoksella ja Tyrnävällä viikoittain tavoittavassa Rauhan Tervehdys -lehdessä.

Kannanottoja voi lähettää sähköpostitse toimitus@rauhantervehdys.fi (otsikoksi Vastaus haasteeseen) tai osoitteessa www.rauhantervehdys.fi/palaute. Tekstin ohessa julkaistaan kirjoittajan nimi, puolue ja kotikunta.

Tuotolla järjestetään digikoulutuksia ja avustetaan taloudellisesti

Lisätietoa Yhteisvastuukeräyksestä löytyy osoitteesta www.yhteisvastuu.fi, missä jokaisella seurakunnalla on oma alasivunsa, esimerkiksi www.yhteisvastuu.fi/hailuoto. Lahjoitustietoja löytyy myös seurakuntien omilta palstoilta lehden sivuilta 14–23.

Keräyksen tuotosta 20 prosenttia palautuu paikallisseurakunnille, joissa sitä käytetään ikäihmisten taloudelliseen avustamiseen kaikille avoimen diakoniatyön kautta. Valtakunnallista tukea saavat puolestaan esimerkiksi ikäihmisten digitaitoja parantavat hankkeet.

Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

=> Vastaa haasteeseen täällä

Lue lisää aiheesta:

Näkemyksiä Seurakunnat