Ristin tie nähdään lyhytelokuvana verkossa

29.3.21

Pääsiäisvaellusta ei tänä vuonna nähdä Helsingin kaduilla, mutta Via Crucis toteutettiin lyhytelokuvaksi verkkoon.


Kuvat: Jani Laukkanen .
Ekumeeninen pääsiäisvaellus Via Crucis eli Ristin tie perustuu keskiaikaiseen perinteeseen. Helsingin katukuvassa se on ollut tuttu näky jo 25 vuoden ajan. Tänä pääsiäisenä vaellukselle pääsee mukaan verkossa.

Runoilija, kirjailija Anna-Mari Kaskisen käsikirjoittamassa näytelmässä kohtausten näyttämönä ovat autiot Helsingin kadut, Jeesus käyskentelee rajoituksien hiljentämässä kaupungissa.

Via Crucis -lyhytelokuvassa Jeesuksen-roolissa nähdään Panu Haavisto. Muissa rooleissa ovat muun muassa Esa Ruuttunen, Taisto Reimaluoto, Marjaana Kuusniemi ja Eeva-Maija Haukinen. Mukana on myös iso joukko harrastajanäyttelijöitä, laulajia ja avustajia.

Henkilöohjauksesta vastaa Markku Arokanto, kameraohjaaja ja kuvaaja on Antti Vuori. Esityksen musiikin on säveltänyt Pekka Simojoki, kuoronjohdosta vastaa Nina Pakkanen ja visuaalinen ilme on Riitta Röpelisen käsialaa.

Lyhytelokuva on nähtävillä palmusunnuntaista 28.3.  alkaen koko pääsiäisen ajan Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan Facebook-sivuilla,  Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan YouTube-kanavalla sekä Via Crucis Helsinki -yhdistyksen Facebook-sivuilla.

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko