Silimukan käsityökauppa aloitti verkkomyynnin lähetystyön hyväksi

2.3.21

"Nyt kun kauppaa ei voida käydä kasvotusten, varainhankintaa on tehtävä muilla keinoilla", kertoo lähetystyön koordinaattori Ulla Mäkinen.


Teksti: Riitta Hirvonen .

Oululaisen käsityökauppa Silimukan tuotteita voi tästedes tilata verkosta. Kaupankäynti onnistuu Silimukan omilla Facebook-sivuilla.

Oulun seurakuntien ylläpitämä käsityömyymälä tuli monille tutuksi viime joulun alla Torikadun pop up -kaupasta.

Silimukassa oli myytävänä ennen kaikkea villasukkia ja -lapasia, mutta myös muita käsintehtyjä tuotteita, kuten hartiahuiveja ja pipoja.
Myös Facebook-kaupassa keskitytään yksilöllisten käsitöiden myyntiin.

Tavara lähtee ostajalle, kun maksu on vastaanotettu

Ostostapahtuma Facebookissa sujuu helposti.

Myyntivalikoimaan voi tutustua tuotteita esittelevien kuvien avulla. Kuvia päivitetään sivuille sitä mukaa kun uutta ostettavaa tulee tarjolle.

Ostopäätös tai lisäkysymykset tuotteesta lähetetään Facebookin Messenger-viestillä. Viestissä tulee olla ostajan puhelinnumero.

Ostoksesta sopimisen jälkeen tuotteen voi maksaa puhelimeen lähetetyn maksulinkin avulla. Kun summa näkyy myyjällä, tuote postitetaan maksua seuraavana perjantaina.

Ostaminen on mahdollista myös heille, jotka eivät ole ”naamakirjassa”. Silloin viestittely tapahtuu Facebook-viestien sijaan sähköpostissa.

Verkkomyynti tuo kaivattuja tuloja lähetystyölle

Oulunsalon seurakunnan lähetyssihteeri, lähetystyön koordinaattori Ulla Mäkisen mukaan verkkomyynnin aloittamista joudutti osaltaan koronaepidemian pitkittyminen.

– Seurakunnissa on perinteisesti kerätty lähetystyölle varoja muun muassa myyjäisten avulla. Nyt kun kauppaa ei voida käydä kasvotusten, varainhankintaa on tehtävä muilla keinoilla.

– Verkkokauppa oli luonteva uudistus Silimukalle. Olimme miettineet sitä jo pitempään. Verkkokaupan yleistyessä on järkevää mennä sinne, missä ihmisiä liikkuu. Verkko on tällainen paikka, Mäkinen sanoo.

Silimukan pop up -myymälä innosti ihmisiä lahjaostoksille. Joulukuun myyntituotto oli noin 14 700 euroa lähetystyön hyväksi.

=> Kommentoi ja anna palautetta aiheesta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Seurakunnat