Siirry sisältöön

Suunnitelmat kesäjuhlista valmistumassa koronarajoituksien keskellä

Miten ensi kesänä vietetään vanhoillislestadiolaisten suviseuroja: netissä vai pellolla? Entä körttien Herättäjäjuhlia ja evankelisen herätysliikkeen evankeliumijuhlia?

reisjärvi, pelto, srk

Herättäjä-Yhdistys suunnittelee pitävänsä heinäkuun alussa järjestettävät herättäjäjuhlat ulkona. Perinteisesti osa kesäseurojen tilaisuuksista on ollut sisätiloissa, mutta nyt koko juhla halutaan viedä läpi Kauhavalla avaran taivaan alla.

Vanhoillislestadiolaisten ensi kesän suviseuroista syntynee ratkaisu tällä viikolla torstaina. Jos seurat pidetään yleisötapahtumana,  seurakenttä rakennetaan Reisjärvellä. Toinen vaihtoehto on viettää suviseuroja radiossa ja netissä, kuten viime kesänä.

Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys Sley aikoo viettää kesäisiä evankeliumijuhlia hybridimallilla Turussa: kirkkoihin otetaan väkeä koronarajoituksien sallima määrä, mutta juhlatapahtumia voi seurata verkossa.

Laaja seurakenttä tarjoaa mahdollisuuksia turvajärjestelyille

Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen puhuu kesän suunnitelmista tässä vaiheessa varovaisesti koronatilanteesta johtuen.

– Tavalla tai toisella valmistaudumme ulkoilmatapahtumaan 2–4. heinäkuuta. Kauhavalla meillä on käytössä hulppeat ulkotilat, lentokenttä. Voimme tarvittaessa rakentaa väljän seurapaikan esimerkiksi lisäämällä tilaa seurapenkkien väliin.

– Huomioimme suunnitelmissa koronaohjeistukset.  Seurapuhujat on sovittu ja jos koronatilanne on niin paha, että emme voi tulla koolle edes taivaan alle, samat henkilöt toimivat puhujina seuraradiossa.

Herättäjäseurojen järjestämistä puidaan seuraavan kerran juhlatoimikunnan kokouksessa 22. huhtikuuta.

Päätöksellä kiire talkootöidenkin vuoksi

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen johtokunnan puheenjohtaja Matti Taskila kertoo, että suviseurojen kohtalosta päätettäessä torstaina huomio on viranomaisten ohjeistuksessa yleisötilaisuuksien järjestämisestä.

– Keskeinen asia on taata seuravieraiden turvallisuus.

Taskila kertoo, että koronatilanteen edistymistä ei voida seurata kesän kynnykselle, sillä seura-alueella Järvikylän pelloilla pitäisi päästä talkootöihin heti lumen huvettua, jos seuraväki kokoontuu Reisjärvellä eikä netin äärellä.

Suviseurat on 2–5. heinäkuuta.

Pääpaino striimatussa evankeliumijuhlassa

Sleyn kesäjuhlaa vietetään 2.–4. heinäkuuta. Toiminnanjohtaja Tom Säilä selvittää, ettei liikkeessä haaveilla tässä vaiheessa perinteisen suuren kesäjuhlan järjestämistä.

Suunnitelmissa keskitytään ennen kaikkea toteuttamaan striimattu evankeliumijuhla yhteistyössä Turun Mikaelinseurakunnan kanssa.

– Otamme kirkkoon väkeä koronarajoituksien salliman määrän, ja ideana on, että ihmiset eri puolilla Suomea seuraisivat tapahtumaa verkossa pienissä joukoissa turvallisuusmääräyksiä noudattaen.

Säilä uskoo, että evankeliumijuhlien kävijät ymmärtävät ratkaisun, vaikka yhteen tultaisiin jo mielellään.

Kristilliset kesätapahtumat kokoavat perinteisesti satoja tuhansia ihmisiä yhteen. Omia juhliaan viettävät myös esimerkiksi Medialähetys Sanansaattajat, Kansanlähetys, Rauhan Sana, Uusheräys ja Merimieskirkko.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää