Kymmenvuotiaille tarjolla ohjelmaa juhannuksen jälkeen

31.5.21

Värikäs tuubihuivi päähän tai kaulaan ja kohti rasteja! Oululaisille kymmenvuotiaille on tarjolla Kymppipäivä 26. kesäkuuta – 6. heinäkuuta välisenä aikana Oulun kaikissa seurakunnissa.


Teksti: Minna Kolistaja . Kuvat: Kirkon kuvapankki / Sanna Krook .

Ilmoittautumisaikaa on jatkettu kesäkuun 6. päivään saakka, vinkkaa nuorisotyönohjaaja ja Kymppipäivien ohjelmapäällikkö Sanna Parkkinen.

 Korona esti Oulun seurakuntien perinteisen Kymppileirin pidon jo viime kesänä ja niin käy nytkin. Tilalle on kehitelty Kymppipäivät.

Kolmen tunnin puuhatuokio aloitetaan yhdessä ikään kuin oltaisiin leirin iltanuotiolla: kuullaan tarinankertoja Kiisi Isotalon tarinointia, lauletaan, leikitään, kuunnellaan bändiä.

Tämän jälkeen lapset käyvät kolmella eri rastilla. Yhdellä niistä jonglööri Taika-Petteri opettaa jonglööritaitoja. Toisella rastilla partiolaiset ohjaavat kädentaitotehtäviä. Kolmannella rastilla opetellaan viittomakieltä ja kerrotaan Hosainan kuurojenkoulusta, joka on Kymppileirien monivuotinen kummikohde.

Perhe voi ilmoittaa kymmenvuotiaan lapsensa yhteen kello 10–13 tai 14–17 välillä pidettävään ohjelmatuokioon. Karjasillan seurakunnassa ohjelma jatkuu kello 9–12 pidettävän Kymppipäivän päälle vielä seurakunnan itsensä järjestämänä kesäkerhona kello 15:een saakka.

Jos oman seurakunnan Kymppipäivä on jo ehtinyt täyttyä, perhe voi ilmoittaa 10-vuotiaansa jonkin toisen seurakunnan päivään, jos niissä on tilaa. Ilmoittautumistilanteen näkee Kymppileirin nettisivuilta.

Parkkinen toivoo, että oululaisperheissä hoksattaisiin nyt tarjolla oleva mahdollisuus.

– Tietysti on tosi kurjaa, että 10-vuotias ei pääse leirille, jota on odottanut ehkä kauankin. Mukavaa tekemistä on tarjolla kumminkin nytkin. Ja ehkä tällainen toimintapäivä vetää mukaan myös niitä lapsia, jotka eivät lähtisi leirille.

Joitakin perheitä voi ihmetyttää, miksi Kymppileiri on peruttu – lähdetäänhän kesällä rippileireillekin.

–Kymppileirillä ei pystyttäisi toimimaan samalla tavalla ”kuplassa” kuin rippileireillä, Parkkinen selittää.

– Leirejä oli tarkoitus olla kolme. Joka leirillä pitäisi koronaturvallisuussyistä olla eri ihmiset ohjelman tekijöinä ja huoltojoukoissa. Meillä ei riitä sellaiseen ihmisiä. Toisekseen puolijoukkuetelttoja ei ole niin paljoa, että yöpymisen aikana onnistuisi riittävän suuret turvavälit. Ja itse leirialue taas ei riitä siihen, että kaikki yöpyisivät pikkuteltoissa, Parkkinen sanoo.

Kymppipäivä on perheille ilmainen.

Kymppipäivät pidetään Karjasillan ja Pyhän Andreaan kirkoilla, Hintan seurakuntakodilla,  Kiimingin seurakuntakeskuksella ja Oulunsalon Toimitalolla. Seurakuntakohtaiset päivämäärät löytyvät Kymppileirin nettisivuilta.

Kymppipäivä on perheille ilmainen. Ilmoittautuminen tehdään verkossa: www.oulunseurakunnat.fi/kymppileiri

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Tuiran seurakunta Yleinen