Juha Vähäkangas nojaa siniseen ulko-oveen.

Mitä kuuluu: Vieläkö olet viisufani, Juha Vähäkangas?

17.5.21

Vuonna 2010 Karjasillan seurakunnan pastori Juha Vähäkangas kertoi lehtemme palstalla Euroviisujen olevan hänen juttunsa. Vieläkö viisukuume nousee?


Teksti: Elsi Salovaara . Kuvat: Kaisa Anttila .

Miten olet valmistautunut tämän vuoden kisoihin?

– Suomen viisuedustajan valintaa katsoin sairaalassa, jossa olin pitkään alkuvuodesta. Toivoin, että Blind Channel voittaisi. Kaikkien maiden kappaleisiin en ole vielä tutustunut.

– Ruotsin viisuedustajan valintaa seurasin katsomalla Melodifestivalenia, joka näkyy Ylen ruotsinkielisellä kanavalla. Ruotsissa koko tapahtuma on isompi show ja esiintyjät panostavat todella paljon esimerkiksi esiintymisasuihin.

11 vuoden takaisessa haastattelussa mainitset kotimaisiksi suosikkiviisuiksesi vuoden 1966 Ann-Christinen Playboyn sekä 80-luvun klassikot, Sonja Lumpeen esittämän Eläköön elämä ja yö ja Vicky Rostin Sata salamaa. Mikä on kaikkien aikojen viisusuosikkisi?

– Ensimmäisenä mieleen tulee Ranskan vuoden 1977 voittajakappale, Marie Myriamin L’oiseau et l’enfant. Katri Helena lauloi sen suomeksi nimellä Lintu ja lapsi. Siinä on kaunis sävel.

– Todella hienot sanat ja sävel ovat myös Katri Helenan esittämässä Katson sineen taivaan -laulussa. Fredin sävellykseen sanat teki Vexi Salmi. Iän myötä olen alkanut arvostaa yhä enemmän mieleen jäävää säveltä.

Miten ja missä seuraat Euroviisuja?

– Kisalähetykset tulevat niin myöhään, että katson kisoja yksin kotona.

Kerro meille, kenen kuulumisia haluaisit lukea tältä palstalta. Laita viestiä: toimitus@rauhantervehdys.fi tai 044 5626 450.

Anna palautetta jutusta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta