"Tämä vähän ryöpsähti"

Eläkeliiton Lumijoen yhdistys ompeli joukon Raamatun henkilöitä kuvastavia nukkehahmoja. Ne lahjoitetaan seurakunnalle helatorstain messussa.

Arja Paavola, Taimi Soini, Pirjo Lahtimaa ja Tuovi Kyrö

– Ajattelimme, että joulun sanoma on tärkein ja teemme ainakin Jeesuksen, Marian ja Joosefin sekä muutaman enkelin. Mutta sitten tämä vähän ryöpsähti.

Lumijoen Eläkeliiton porukkaa naurattaa innostus, joka tempaisi heidät mukaansa kun yhdistys alkoi valmistaa Raamatun henkilöitä kuvastavia nukkeja. Niitä ahkeroitiin kerran viikossa Eläkeliiton tiloissa Lumijoen kivikoululla.

– Tässä sai kokea todellista luomisen iloa, naiset sanovat.

Yhdistys lahjoittaa nuket seurakunnalle helatorstain messun yhteydessä. Niiden avulla seurakunnan työntekijät voivat havainnollistaa Raamatun kertomuksia lapsille pikkukirkkojen ja hartauksien yhteydessä.

Omasta päästä ja kierrätystavarasta

Nukkeja ommelleet 7–8 naista saivat työhönsä vinkkejä netistä, mutta suurimmaksi osaksi käytettiin luovuutta.

– Nämä tehtiin omasta päästä ja kierrätystavarasta. Hyödynsimme vanhoja tyynyliinoja, lakanoita ja tilkkuja, he kertovat.

Joosefista, Mariasta ja Jeesuksesta tehtiin tunnistettavia hahmoja, muut voivat ilmentää lähes ketä tahansa Raamatun henkilöä tarpeen mukaan. Niistä kaikki syntyivät yhteistyönä.

– Nämä on sakilla tehty. Yksi saattoi tehdä nukelle kasvonpiirteet, toinen vaatteet.

Lahjoituksen tekijöiden käsistä on syntynyt aikoinaan vaatekerta jos toinenkin. Nuken vaatteiden valmistus osoittautui tosin toisenlaiseksi.

– Joskus tein collaripuvun tunnissa, mutta näin pienten vaatteiden ompeleminen olikin vähän hitaampaa, huomasi Arja Paavola.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää