Selin kameraan oleva nuori mies pitää kädessään kännykkää, jolla hän ottaa kuvaa itsestään. Kännykkäkameran ruudulla näkyy hymyilevä suu.

Kiimingin mediariparilla ollaan kiinni teknologiassa

4.6.21

Mediariparilla perinteisiä asioita katsotaan ei-niin-perinteisestä näkökulmasta.


Teksti: Teemu Kangas . Kuvat: Saga Sutela .

Rippikouluinstituutio on napannut kiinni teknologian kehityksestä. Yksi esimerkki on Kiimingissä on jo muutama vuonna järjestetyt mediariparit. Niiden suunnittelussa mukana ovat niin nuorisotyönohjaaja, pappi kuin isosporukka.

Kolmannen voden isonen Juuso Koskela kertoo, että mediariparilla kertoo, että mediariparilla käsitellään samat asiat kuin normaalillakin rippileirillä, mutta apuvälineinä käytetään esimerkiksi videokameroita ja kuvia.

– Asioita havainnoidaan erilaisten medioiden kautta ja käytännössä tämä voi tapahtua vaikkapa tekemällä aiheeseen liittyvä YouTube-video. Ehkäpä nuorison villiinnyttänyt TikTok-sovelluskin löytää tiensä kesällä leirikeskus Suvelaan, jossa mediaripari pidetään.

Koskelan innostus isostoimintaa kohtaan syttyi omalla riparilla.

– Isostoiminnasta oli mukana jo ennestään tuttuja, ja myös uusia kavereita on löytynyt. Kiimingin seurakunnassa ryhmähenki on aivan erityisen tiivis.

Seurakuntien järjestämään toimintaan ja siihen osallistumiseen Koskela toteaa ikäluokkansa suhtautuvan melko neutraalisti.

– Allekirjoitan kyllä väitteen, että rippikoululla on taipumus muuttaa nuorten näkemykset seurakunnan toiminnasta aiempaa positiivisemmaksi muun muassa juuri isostoiminnan vaikutuksesta.

Limingassa turvallisuusalaa opiskeleva nuorimies suosittelee mediariparia erityisesti nuorille, jotka tykkäävät kuvata videoita eivätkä pelkää olla niissä esillä. Tulevasta ammatista median parissa Koskela ei vielä osaa sanoa, mutta hän tunnustautuu innokkaaksi valokuvaajaksi ja kuvauskohteiksi kelpaavat niin luonto kuin ihmisetkin.

Lue lisää aiheesta:

Kiimingin seurakunta Kirkko ja usko