Avajaisvieraat seisovat polulla ja keskustelevat.

Koortilan luontopolku on nyt entistä ehompi

24.6.21

Muhoksella Koortilan toimintakeskuksen läheisyydessä sijaitseva polku on kunnostuksen jälkeen entistä helppokulkuisempi. Sitä voivat kulkea kaikki ulkoilusta kiinnostuneet.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Marita Ahlgren .

Onpa komeita puita!

Oulujoen varressa kasvavat männyt herättivät ihastusta Koortilan luontopolun avajaisissa Muhoksella. Vanhat puut erottuvat paremmin nyt, kun polun vartta on raivattu.

Koortilan toimintakeskusta kiertävä reitti on muutenkin entistä paremmassa kunnossa, sillä kosteimpaan kohtaan reittiä on rakennettu pitkospuut. Lisäksi polulle katkenneet puut on poistettu ja jokivarteen rakennettu tukevaa tekoa oleva pöytä ja penkit.

Hyvä urakka tuleville ympäristönhoitajille

Noin kilometrin mittainen polku on ollut olemassa jo vuosia, sillä se on tallautunut ajan saatossa leirien ja juhlien pitopaikkana tunnetun Koortilan ympäristöön.

– Polun varrella on ollut aikaisemmin Korivaaran koulun oppilaiden tekemiä luontotaulujakin, mutta ne ehtivät jo ajan saatossa lahota, muistaa Muhoksen seurakunnan talouspäällikkö Riitta Kukkohovi-Colpaert.

Ajatus polun kunnostamisesta syntyi kolmisen vuotta sitten. Seurakunta pyysi apuun Ammattiopisto Luovin opiskelijoita.

Ammatillinen erityisopettaja Matti Kontu kiittelee Koortilan polkua monipuoliseksi harjoituskohteeksi luonto- ja ympäristöalan perustutkintoa suorittaville opiskelijoille. Urakassa pääsi kokeilemaan lukuisia alan töissä tarvittavia työkoneita.

Eetu Alakärppä ja Robert Pirilä olivat mukana töitä tehneessä opiskelijaporukassa.

– Parasta oli, että saimme pensaikkoa pois tieltä, Pirilä totesi tyytyväisenä.

Joukko avajaisiin osallistuneita laskeutuu pitkin rinnettä polkua pitkin.

Kaikkien ulkoilijoiden kierrettävissä

Koortilan luontopolusta toivotaan olevan iloa toimintakeskuksessa kokoontuville ryhmille, mutta sitä voivat kiertää kaikki ulkoilusta kiinnostuneet.

Avajaisiin osallistunut Pirkko Tiepuoli patikoi mielellään Muhokselta löytyviä polkuja yhdessä tuttaviensa kanssa. Koortilan polulla hän ei ollut aikaisemmin käynyt, vaikka paikka muuten tuttu onkin.

– Ehkäpä tätä voisi käyttää myös opetustarkoituksessa, hän mietti.

Lämsänjärvellä ja Kiimingissä on tehtäväpolut lapsille

Oulussa sijaitsevan Lämsänjärven ympäri kiertää tänä kesänä lapsille suunnattu Justus-enkelin polku. Sen varrella on kesään liittyviä tehtäviä.

Reitti alkaa Lämsänjärven leirikeskuksen P-alueelta. Alueen laidassa on postilaatikko, josta löytyy tehtävärastien paikat sisältävä kartta. Justus-enkelin tehtävärasteja voi kiertää elokuun loppuun saakka.

Kiimingissä luontopolku alkaa kirkon pihalla olevan aitan portailta ja päättyy Kirkkopirtin taakse. Polulla on pisteitä, joilla voi leikkiä tai tehdä tehtäviä.

Reitin varrelta löytyy myös vieraskirja, paikka hiljentymiseen sekä eväiden syömiseen. Polku on avoinna 29. heinäkuuta saakka.

Anna palautetta jutusta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Muhoksen seurakunta