Nuorten mukaan ehtoollisella voi rauhoittua

5.6.21

Mitä nuoret ajattelevat ehtoollisella käymisestä? Joukko oululaisia isoskoulutettavia vastaa kysymykseen.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Kirkon kuvapankki / Sanna Krook .

Nuoret kertovat käyvänsä ehtoollisella, jos siihen on tilaisuus ja jos ”siltä tuntuu”, kuten he sanovat. Kirkkoon nuoret eivät lähde erityisesti ehtoollisen vuoksi.

Eräs nuori kokee ehtoollisen tilaisuutena, jossa voi olla hetken aikaa rauhassa. ”Ehtoollinen on harras ja hengellinen kokemus, jonka aikana voi hiljentyä ja miettiä asioitaan.”

Nuoret luonnehtivat alttarilla käymistä mukavaksi ja tavanomaiseksi. Siitä tulee monille kiitollinen olo.

Ehtoolliseen liittyvän hartaan ilmapiirin ja vakavuuden jotkut kokivat hieman tylsänä. He kertoivat olevansa tyytyväisiä, kun nuorille suunnatuissa jumalanpalveluksissa tunnelmaan on kiinnitetty huomiota musiikkivalinnoilla.

Nuoret muistavat konkreettisia ehtoolliskäytäntöihin liittyviä ohjeistuksia, joita ovat saaneet aikoinaan oman rippikoulunsa konfirmaatioharjoituksissa. Neuvoista on jäänyt mieleen muun muassa opastus, miten kädet on hyvä laittaa, kun pappi tarjoaa leipää.

Rippikouluajalta isoskoulutettavien mieliin on jäänyt opetus, miksi ehtoollista vietetään ja sekin, että ehtoollista jaetaan kaikille sitä pyytäville.

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Näkemyksiä Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Tuiran seurakunta