Laura Laine istuu kotiseutumuseon portailla kitara sylissään.

Kesäkanttori musisoi kansanlaulukirkossa Muhoksella

13.7.21

Laura Laine saa tehdä kesän aikana monenlaisia töitä. Kotiseutumuseolla hän on mukana kansanlaulukirkossa, jossa lauletaan tuttujen kansanlaulujen sävelmiä uudelleen sanoitettuna.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Tarja Pyy .

Muhoksella tämän kesän kanttorina työskentelevä Laura Laine vastaa puhelimeen kesken rippikoululeirin. Meneillään on tiivis viikko nuorten kanssa.

– Monesti kanttori on leirillä vain vierailija, mutta minä olen mukana täällä Koortilassa koko leirin ajan yhtenä työntekijöistä, Laine kertoo.

Kesäkuussa pestinsä aloittanut kesäkanttori on jo ehtinyt soittaa rippileirin lisäksi jumalanpalveluksissa ja hautajaisissa sekä järjestää kesäillan konsertin ja yhteislaulutilaisuuden.

Ensi viikolla on vuorossa kansanlaulukirkko kotiseutumuseolla. Tilaisuudessa lauletaan tuttujen kansanlaulujen sävelmiä, jotka Anna-Mari Kaskinen on sanoittanut uudelleen messukäyttöön.

Laura Laineen suosikki on Karjalan kunnailla -laulu, joka alkaa kansanlaulukirkossa sanoilla ”Ei kauniimmin maan päällä laulaa voi”.

– Siinä on todella kaunis melodia, hän perustelee.

Laine valmistui kirkkomuusikoksi Oulun ammattikorkeakoulusta vuonna 2014. Sen jälkeen 3,5 vuotta vierähti Jämsän seurakunnan leivissä, kunnes hän palasi Ouluun opiskelemaan musiikkikasvatusta.

Rippileirillä oli luvassa hieman juhlavampi kahvihetki.

– Valmistun tänään kandiksi. Sen jälkeen menee vielä pari vuotta maisteriopinnoissa, Laine paljastaa.

Kansanlaulukirkko on tiistaina 20.7. klo 18 Muhoksen kotiseutumuseolla. Mukana myös Muhoksen Torvipojat.

Anna palautetta jutusta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Muhoksen seurakunta