Mediariparilaisten käsissä syntyy Jeesukselle vaikka oma someprofiili

27.7.21

Kiimingin seurakunnassa mediarippikouluja on järjestetty jo muutaman vuoden ajan. Mediariparilla opetellaan samat asiat kuin muillakin ripareilla, mutta tyyli ja tapa on toinen.


Teksti: Elsi Salovaara . Kuvat: Elsi Salovaara .

Kiimingin seurakunnassa mediarippikouluja on järjestetty jo muutaman vuoden ajan. Mediarippikoulussa käydään läpi ja opetellaan samat asiat kuin muillakin ripareilla, mutta tyyli ja tapa on toinen.

– Käytämme erilaisia digitaaliseen kuvaan, videoon ja ääneen liittyviä välineitä. Tavoitteena on, että riparilaiset voivat tehdä sellaisia asioita, joita he voivat esittää toisilleen ja opettaa sitä kautta myös toisiaan, kuvailee pastori Seija Helomaa.

Helomaa on vetänyt mediarippikouluja yhdessä nuorisotyönohjaaja Jii-Pee Nyyssösen kanssa. Mediarippikoulu syntyi heidän yhteisestä kiinnostuksestaan teknisiä laitteita ja mediaa kohtaan.

Mediariparin jokaisena leiri-iltana testattiin asioiden oppimista Kahoot-tietovisalla, johon voi osallistua omalla kännykällä. Jii-Pee Nyyssönen vetämässä visaa.

Tärkeässä osassa leirin suunnittelijoina ovat myös isoset, joiden tieto nuorten tällä hetkellä käyttämistä sosiaalisen median kanavista.

– Mietimme sitten yhdessä, miten niitä voisi ottaa mukaan opetukseen, Helomaa kertoo.

– Rippikoululaisilta ei vaadita ennakkoon mitään taitoja, riittää että on mielenkiinto ja tahto lähteä mukaan mediapainotteiseen rippikouluun. Semmoista rohkeutta hypätä, olla esillä ja tulla näkyville tarvitaan, Nyyssönen jatkaa.

Tänä vuonna mediariparilla tehtiin yhdessä esimerkiksi musiikkivideo ja ideoitiin ja ryhmät askartelivat Jeesukselle Instagram-tilejä, joista otos tämän jutun pääkuvana.

Konfirmaatioharjoituksissa kokoonnuttiin ryhmäkuvaan. Eturivissä pelleilemään innostuivat nuorisotyönohjaaja Jenna Valtonen, pastori Seija Helomaa ja nuorisotyönohjaaja Jii-Pee Nyyssönen.

Mediariparin ohjelmaan kuuluu myös vierailu Rauhan Tervehdyksen toimituksessa ja Oulun seurakuntien viestintäyksikössä, jossa nuoret pääsevät seuraamaan lehden kokoamista taitto-ohjelmassa ja tutustumaan radio- ja videostudioon.

Lisätietoa siitä, mitä mediariparilla tehdään, mitä sen vetäjiltä vaaditaan ja mitä riparilaiset itse leiristä ajattelevat, näet alla olevalta videolta.

=> Katso video: Kurkistus Kiimingin mediariparille (6 min)

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kiimingin seurakunta Näkemyksiä