Mitä ryhmät saavat 30 eurolla?

13.7.21

Ryhmiltä peritään tänä kesänä kirkon esittelystä 30 euroa Hailuodon kirkossa. Kirkkoherra Timo Juntunen kertoo sisällyttävänsä esittelyyn mielellään myös muuta ohjelmaa, jos vierailijat sitä tahtovat.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Elsi Salovaara .

Hailuodon kirkko on suosittu vierailukohde.
Tänä kesänä Hailuodon seurakunta veloittaa ryhmiltä etukäteen sovitusta kirkon esittelystä 30 euroa. Käytäntö on uusi. Saadut tulot menevät diakoniatyön käyttöön.

Hailuodon kirkkoherra Timo Juntunen, miksi päädyitte perimään ryhmien vierailusta 30 euron maksun?
– Jos vierailevia ryhmiä kiinnostaa, olemme valmiita tarjoamaan heille kirkon esittelyn yhteydessä muutakin ohjelmaa, kuten musiikkia ja hartauden.
– Edelliskesien perusteella tiedän, että ennalta ryhmän kanssa yhdessä sovittu monipuolinen ohjelma kiinnostaa. Uskon, että ryhmät maksavat mielellään tuon summan, joka ei ole mielestämme suuri. Mitään kielteistä palautetta en ole hinnoittelusta kuullut.

Kuinka paljon kirkkoon tutustujia on kesäaikana?
– Oikeastaan aina kun kirkon ovet ovat auki näin kesälomasesongin aikana, joku piipahtaa sisään. Saaressa käy paljon muun muassa pyöräilijöitä, jotka spontaanisti poikkeavat kirkkoa katsomaan.
– Vieraskirjan mukaan kesän aikana on 1000-2000 kävijää. Hailuodon vanhan kirkon tulipalo kiinnostaa monia. Palon tarkkaa syttymissyytä ei ole koskaan saatu varmistettua. Tämä tarina tunnutaan tietävän ja siitä ollaan kiinnostuneita. Alkamissyy askarruttaa monia.

– Myös uuden kirkon arkkitehtuuri innostaa ihmisiä tulemaan sisälle.

Ketkä kirkkoa esittelevät?
– Sunnuntaisin 25.7. saakka kirkossa on vapaaehtoisia päivystäjiä. Kun tulossa on ryhmä, jonka kanssa ohjelmasta on ennalta sovittu, paikalla on seurakunnan työntekijä. Aika paljon tapaan ryhmiä itse ja tarjoan mielelläni heille ohjelmallisen hetken kirkossamme.
– Hailuodossa lauletaan usein virttä 301 yhdessä kirkkovieraiden kanssa. Virren tekstin on tehnyt Hailuodossa syntynyt Gustaf Skinnari. Jos tulijoita kiinnostaa, voin kertoa heille saaren historiaa säveltämäni musiikin kera.

Hailuodon kirkko on avoinna yleisölle sunnuntaisin 25.7. saakka kello 11-15. Kirkossa on nähtävänä Viimeinen tuomio -installaatio 14.-21.7. Tuolloin ovet ovat avoinna joka päivä kello 11-18.

Lue Viimeinen tuomio -taideteoksesta:

Viimeinen tuomio löytyy Hailuodosta

Jutusta voi antaa toimitukselle palautetta.

Lue lisää aiheesta:

article Hailuodon seurakunta Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko