Punatukkainen, mustaan Holy Water Bar -tekstillä varustettuun t-paitaan pukeutunut nainen seisoo telttakatosten edessä.

Seurakunnat tarjoilee taas vettä Qstockissa

28.7.21

Kaksi vuotta sitten Oulun seurakuntien Holy Water Bar -vesibaarissa kävi noin 5000 janoista levähtäjää. Baari palvelee myös tänä vuonna festarialueen aukioloaikoina.


Teksti: Oulun seurakunnat . Kuvat: Arkisto / Iida Putkonen .

Viime Qstockissa lanseerattu ja hitiksi noussut Oulun ev.lut. seurakuntien Holy Water Bar palvelee taas festarikansaa. Vesibaari sijaitsee seurakuntien teltassa, joka kohoaa kohtaamis- ja levähdyspaikaksi festarikansalle.

Viimeksi maksuttomia vesipohjaisia drinkkejä jaettiin festaripäivien aikana janoisille juhlijoille noin 5 000 kappaletta. Suosikkidrinkkejä olivat greipinmakuinen Sintonic, limenmakuinen King Of Juice ja omenanmakuinen Kielletty Hedelmä.

– Jääpalat drinkkeihin saamme lahjoituksena Höyhtyän Göremeltä. Edellisillä festareilla jätimme pois rukousnauhat, joita oli aiempina vuosina jaossa. Niiden perään kuitenkin kyseltiin niin kovasti, että päätimme tuoda ne tänä vuonna takaisin. Kaulaan tai ranteeseen kiinnitettävä nauha näyttää vakiinnuttaneen paikkansa kävijöiden festariperinteessä, kertoo kappalainen Salla Autere (kuvassa).

Vuonna 2019 seurakuntien teltalla vieraili arviolta reilusti yli 5 000 ihmistä. Sen sohvilla levähti jatkuvasti jalkojaan lepuuttavia juhlijoita. Tänä vuonna erityinen huomio kiinnitetään koronaturvallisuuteen eli maskien käyttöön ja käsihygieniaan.

Qstockin juhlahumussa on mukana pappeja, nuorisotyöntekijöitä ja vapaaehtoisia kaikista Oulun seitsemästä seurakunnasta. Seurakuntien teltta löytyy entiseltä paikalta pääsisäänkäynnin läheisyydestä infopisteen vierestä, ja se on auki molempina Qstock-päivinä aamusta iltaan saakka.

– Tarjoamme lepopaikkaa ja meille voi käydä juttelemassa ihan mistä vaan, hengellisistä asioista tai vain kuulumisista. Osalle tämä on ainoa kerta vuodesta, kun he tapaavat seurakunnan edustajia, Autere sanoo.

=> Kommentoi ja anna palautetta 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Seurakunnat