Kuva: Minna Kolistaja

Rukoushetki Afganistanin tilanteen vuoksi Oulun tuomiokirkossa

18.8.21

Perjantaina 20.8. kello 19 Oulun tuomiokirkossa järjestetään rukoushetki osoittamaan tukea Afganistanissa asuville ihmisille sekä Suomen afgaaneille, jotka surevat kotimaansa ja siellä asuvien läheistensä tilannetta.


Kuvat: Minna Kolistaja .

– Afganistanin uutiskuvat ovat järkyttäneet syvästi monia. Moni oululainenkin tutustui vuonna 2015 tänne turvapaikanhakijoina saapuneisiin afgaaneihin, ja siksikin tapahtumat tulevat lähelle, sanoo Oulun tuomiorovasti Satu Saarinen.

– Tuntuu surulliselta, ja moni kyselee, mitä voi tehdä. Ainakin voimme rukoilla yhdessä ja varmasti kanavia auttaa löytyy ajan kanssa.

Pienessä hartaushetkessä kuullaan musiikkia, hiljennytään ja rukoillaan yhdessä. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus sytyttää kynttilä maailmanrauhan puolesta.

– Tilanne Afganistanissa on vakava. Monet pelkäävät. Erityisesti naisten, lasten ja vähemmistöjen tilanne huolestuttaa, sanoo Oulun hiippakuntadekaani Juha Rauhala.

Noin 20 minuutin mittaisen rukoushetken toimittavat tuomiorovasti Satu Saarinen ja hiippakuntadekaani Juha Rauhala. Piispa Jukka Keskitalo pitää puheen. Musiikista vastaa kanttori Henna-Mari Sivula ja lauluryhmä.

Hiljentyminen ja kynttilän sytyttäminen on mahdollista vielä rukoushetken jälkeenkin, kirkon ovet ovat auki kello 20 asti.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko