Tulevia ekaluokkalaisia siunataan kirkoissa

4.8.21

Koulun aloittaminen on iso elämänmuutos niin lapselle kuin perheelle. Kirkoissa koulutielle siunataan kaikki lapset. Alttarille lasta siunaamaan on tervetullut vanhempi, isovanhempi tai esimerkiksi kummi.


Koulujen alkaessa evankelis-luterilaiset seurakunnat kutsuvat tulevat ekaluokkalaiset ja heidän läheisensä kirkkoon siunattaviksi. Kutsu koskee jokaista koulunsa aloittavaa eikä osallistuminen edellytä kirkkoon kuulumista.

– Kouluun lähteminen on lapselle ja koko perheelle merkittävä elämänmuutos. Seurakunta haluaa olla mukana tässä tärkeässä elämänvaiheessa. Siunaamalla koululaisen haluamme toivottaa hänelle suojelusta, varjelusta ja kaikkea hyvää koulutielle, kertoo Tuiran seurakunnan varhaiskasvatuksen ohjaaja Kirsi Merenheimo-Mäenpää.

Koululaisten siunaushetki kestää noin puoli tuntia. Perheet voivat valita itselleen sopivimman ajankohdan ja kirkon alla olevasta listasta. Lisätietoa seurakuntien verkkosivuilta ja uusimmasta Rauhan Tervehdys -lehdestä.

Lasta voi tulla alttarille siunaamaan äiti, isä, isovanhempi, kummi tai joku muu lapselle tärkeä aikuinen. Tilaisuudet järjestetään, mikäli kokoontumisrajoitukset sen sallivat.

 

Kouluun lähtevien siunaamiset 2021

Sunnuntaina 8.8.
kello 12.00 Ylikiimingin kirkko (Kirkkomäki)
kello 13.00 Yli-Iin kirkko (Kirkkokuja 4)
kello 13.00 Oulunsalon kirkko (Uhrikirkonkuja 2)
kello 15.00 Lumijoen kirkko
kello 17.00 Oulujoen kirkko (Oulujoentie 69)
kello 17.00 Pyhän Andreaan kirkko (Sulkakuja 8)
kello 18.00 Temmeksen kirkko

Maanantaina 9.8.
kello 17.30 Pyhän Luukkaan kappeli (Yliopistokatu 7)
kello 18.00 Kastellin kirkko (Töllintie 38)
kello 18.00 Oulujoen kirkko (Oulujoentie 69)
kello 18.00 Tyrnävän kirkko

Tiistaina 10.8.
kello 18.00 Karjasillan kirkko (Nokelantie 39)
kello 17.30 Jäälin kappeli (Rivitie 9)
kello 17.30 Pyhän Tuomaan kirkko (Mielikintie 3)
kello 18.00 Haukiputaan kirkko (Kirkkotie 10)
kello 18.00 Oulun tuomiokirkko (Kirkkokatu 3 A)
kello 18.00 Muhoksen kirkko
kello 19.00 Kiimingin kirkko (Kirkkoniementie 8)

Keskiviikkona 11.8.
kello 18.00 Pyhän Andreaan kirkko

Sunnuntaina 15.8.
kell0 12.00 Limingan kirkko

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Limingan seurakunta Lumijoen seurakunta Muhoksen seurakunta Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Seurakunnat Tuiran seurakunta Tyrnävän seurakunta