Kuva: Jussi Vierimaa

Kari Kanalan usko on oranssia

17.10.21

Televisiosta tuttu kirkkoherra Kari Kanala on yksi Tuiran kirkossa järjestettävän Minun uskoni -keskustelusarjan osallistujista. Minun uskoni -illoissa tunnetut vieraat kertovat, mitä esimerkiksi usko, toivo ja rakkaus heille merkitsevät.


Tositelevisio-ohjelmista tutuksi tullut kirkkoherra Kari Kanala oli tällä viikolla vieraana Minun uskoni -illassa Tuiran kirkossa. 

Helsinkiläistä Paavalin seurakuntaa johtava Kari Kanala kertoo, että kirkolla ja hänellä kirkon työntekijänä, on vain kaksi tehtävää: lohduttaa ja rohkaista. Armo ja rakkaus ovat kaikkein tärkeimmät asiat.

– Rakkaus on halkeama helvetin muurissa. Se on jotain, joka muuttaa kaiken. Armossa ei ole mutta-sanaa, sillä se ei aseta ehtoja.

– Nykypäivän ihminen ei mieti pelastuuko hän, vaan pohtii kelpaako hän oikeasti sellaisena kuin on. Todellinen yhteys voi syntyä vain silloin, kun ihminen kohdataan omana itsenään.  

Kari Kanala vastasi myös Rauhan Tervehdyksen lyhyeen videohaastatteluun. Siinä hän kertoi muun muassa, että jos hänen uskonsa olisi väri, se olisi oranssi. 

– Toivon, että se olisi värikästä ja näkyvää.

Minun uskoni -illat järjestetään peräkkäisinä viikkoina. Lokakuun 20. päivä vieraaksi saapuu oululaislähtöinen sarjakuvataiteilija Ville Ranta ja 27. lokakuuta Oulaisten tuleva kaupunginjohtaja Riikka Moilanen

Vieraiden keskustelukumppanina on Oulun kaupungin viestintäjohtaja, pastori Mikko Salmi

Minun uskoni -keskustelusarja järjestettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, ja sarja saa jatkoa myös tulevana keväänä. Tilaisuudet toimivat ennakkotapahtumina Kirkkopäivien ja Lähetysjuhlien #YHDESSÄ2022-viikonlopulle, jota vietetään Oulussa toukokuussa 2022.

Minun uskoni -illat voi katsoa Virtuaalikirkosta tallenteena. Kari Kanalan haastattelu täällä.

=> Kommentoi ja anna palautetta jutusta

Katso muiden Minun uskoni -iltojen syksyn 2021 vieraiden videot:

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko Näkemyksiä