Kuvassa näkyy, kuinka kontrollipaneelista voi säätää myös koneäänen lukunopeutta.

Kuunteletko sinä lehtijuttuja verkosta?

27.10.21

Rauhan Tervehdyksen juttujen kuunteleminen verkossa on yhä helpompaa. Kokeile palvelua vaikkapa tällä jutulla ja anna meille palautetta. Arvomme vastaajien kesken tuotepalkintoja.


Rauhan Tervehdyksen verkkosivujen juttuja on voinut kuunnella jo yli vuoden ajan. Tänä syksynä VoiceIntuitive™ äänipalvelu muuttui yhä helppokäyttöisemmäksi.

– Äänipalvelu on suunnattu jokaiselle, joka on lukemisen lisäksi kiinnostunut myös kuuntelemaan lehden sisältöjä, kertoo vastaava toimittaja Elsi Salovaara.

Kuunteluominaisuuden tarkoituksena on olla käyttäjälle mahdollisimman vaivaton tapa kuluttaa verkkosivusisältöjä.

Tekstissä voi hypätä haluamaansa kohtaan

Voice Intuitive Oy:n toimitusjohtaja Johanna Pelkonen kertoo, että palvelun ilmeen uudistamisella on pyritty mahdollisimman lähelle äänikirjojen ja podcastien tarjoamaa helppoutta sisältöjen kuluttamisessa.

Kehittyneemmän, jo varsin luonnollisen äänen lisäksi näkyvin lisäys on kontrollipaneeli, joka aktivoituu tekstin yläpuolella sijaitsevaa oranssia Kuuntele-painiketta klikkaamalla.

– Halusimme luoda äänikirjoistakin tutun selkeän palvelunäkymän, jota osaavat käyttää monen ikäiset, kertoo Pelkonen.

Kun käyttäjä aloittaa palvelun käytön Kuuntele-painiketta klikkaamalla, aktivoituu myös tekstinseuranta. Harmaa tekstinseurantapalkki kertoo, missä kohtaa lukeminen on menossa.

Play-painikkeen molemmin puolin on kelauspainikkeet, joita painamalla luenta siirtyy aina 15 sekuntia eteen- tai taaksepäin.

Lisäksi tekstissä voi uuden ominaisuuden ansiosta liikkua klikkaamalla haluttuun kohtaan tietokoneen hiirellä tai mobiililaitetta käytettäessä sormella. Myös koneäänen luennan nopeutta voi säädellä.

Toistaiseksi äänipalvelu ei siirry jutusta toiseen, vaan siirtymä on tehtävä itse.

Palautetta antaneiden kesken arvotaan tuotepaketteja

Päivittyneen palvelun ansiosta kuuntelukerroista saadaan myös tilastotietoa.

– Seuraamme listauksia kuunnelluimmista jutuista samoin kuin seuraamme tilastoja luetuimmista jutuista. Ne otetaan huomioon myös lehden sisällön suunnittelussa, kertoo Elsi Salovaara.

Kuuntelupalvelusta kerätään käyttäjäkokemuksia. Kerro omat näkemyksesi osoitteessa www.rauhantervehdys.fi/palaute tai toimitus@rauhantervehdys.fi.

Joulukuun alkuun mennessä kommenttinsa antaneiden kesken arvotaan kolme tuotepakettia.

=> Kommentoi ja anna palautetta jutusta

Lue aiemmin aiheesta kirjoitettua:

Rauhan Tervehdystä voi nyt myös kuunnella

Lue lisää aiheesta:

Näkemyksiä