Riikka Moilanen saa voimaa ylhäältä

27.10.21

Politiikassa pitkään vaikuttanut ja myös kolhituksi joutunut Riikka Moilanen avautui kokemuksistaan Minun uskoni -illassa Tuiran kirkossa.


Syksyn viimeisessä Minun uskoni -illassa Tuiran kirkossa oli vieraana Riikka Moilanen. Pitkään politiikassa vaikuttanut Moilanen aloittaa Oulaisten kaupunginjohtajana joulukuun alussa.

Oulun kaupungin viestintäjohtajan, pastori Mikko Salmen kanssa käydyssä keskustelussa Moilanen käy läpi omaa näkemystään uskosta, elämästä ja ihmissuhteista.

Omaa uskoaan Moilanen kuvailee ennen tilaisuutta Rauhan Tervehdykselle kuvatulla oheisella videolla taivaansiniseksi. Moilanen toteaa, ettei hänen uskonsa ole ehkä kaikkien oppikirjojen mukaista, mutta hän uskoo, että taivaassa asuu Taivaan Isä.

Minun uskoni -illassa Moilanen kertoo myös lapsuudenkokemuksistaan viittomakielen parissa, vanhempien eron vahvistamasta äiti-suhteesta ja tiestään politiikkaan.

Keskustelussa käydään läpi myös sitä, kuinka yksi sana voi muuttaa koko elämän suunnan. Muutaman vuoden takainen ihmisroska-kohu on jättänyt myös jälkensä.

– Monesti olen ajatellut, että antakaa jo anteeksi, se oli vahinko.

Monesti olen ajatellut, että antakaa jo anteeksi, se oli vahinko.

 

– Kaikkein kamalinta oli se, että lähti työpaikka, ja olin jälleen tyhjän päällä. Pelotti, pääsenkö enää ikinä mihinkään töihin.

Moilanen kertoo huomanneensa, että loppujen lopuksi tälläkin kriisillä oli tarkoituksensa. Hallintotieteen opintoihin uppoutumisen myötä elämälle löytyi uusi suunta.

– Kun aikaa kuuluu, saa perspektiiviä ja ymmärtää paremmin. Mummani tuttu lausahdus tulee mieleen: Kenellekään ei anneta enempää, kuin mitä hän jaksaa kantaa, Moilanen toteaa.

Kaikki Minun uskoni -illat ovat katsottavissa tallenteena Virtuaalikirkon sivuilta. Katso Riikka Moilasen haastattelu täältä.

Syksyn aiempia vieraita olivat televisiosta tuttu kirkkoherra Kari Kanala ja oululaislähtöinen sarjakuvataiteilija Ville Ranta.

Lue muiden syksyn 2021 Minun uskoni -iltojen vieraiden haastattelut:

Kari Kanalan usko on oranssia

Ville Rannan pohjaväri on keltainen

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Näkemyksiä