Kuva: Antti Pylväs

Ville Rannan pohjaväri on keltainen

26.10.21

Oululaislähtöinen sarjakuvataiteilija Ville Ranta nähtiin lokakuussa Minun uskoni -keskustelusarjan vieraana Tuiran kirkossa. Hän vastaa videolla myös Rauhan Tervehdyksen pikakysymyksiin.


Ville Rannan mielestä usko on muutakin kuin yhteisön jäsenyys tai kulttuurista pääomaa.

– Olen pohdiskelija ja asioiden monimutkaistaja, mutta asian voi sanoa lyhyestikin: olen kristitty. Minulla on aina ollut vahva, perustelematon usko elämän merkityksellisyyteen. Ehkä siinä on uskoni ydin.

Rauhan Tervehdyksen Neljä kysymystä -videolla Ranta kertoo, että jos hänen uskonsa olisi väri, se olisi keltainen.

– Se merkitsee minulle painottomuutta ja kirkkautta. Melkein aina tekee mieli aloittaa keltaisella ja lisätä siihen muita värejä päälle.

Oulun kaupungin viestintäjohtaja, pastori Mikko Salmen isännnöimissä Minun uskoni -illoissa käsitellään vieraiden omaa tarinaa ja käsitystä uskosta sekä sitä mitä heille merkitsevät usko, toivo, rakkaus, armo ja pelastus. Ranta haluaa nostaa tärkeistä käsitteistä esiin erityisesti toivon.

– Mietin usein myös epätoivoa, jonka käsitän ehkä hassulla tavalla väärin. Epätoivo on minusta toivoa toivosta, ahdistusta siitä, että varmuutta ei ole eikä tule, ja rukousta siitä, että olisi edes toivoa.

Ranta kertoo uusimman teoksensa Kuinka valloitin Ranskan sisällön sivuavan myös keskustelusarjan teemoja.

– Kirja kertoo siitä, miten menestyksen halu voi sokaista ihmisen ja ajaa hänet epätoivoisiin tekoihin ja pettymysten kierteeseen.

Minun uskoni -illan tallenteet löytyvät Virtuaalikirkosta. Katso Ville Rannan haastattelu täältä.

 

Katso muiden Minun uskoni -sarjan syksyn 2021 vieraiden videot:

=> Anna palautetta jutusta täällä

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko Näkemyksiä Tuiran seurakunta