Kolumni: #kuulunkirkkoonkoska

3.11.21

"Olisiko jo aika vaihtaa lähestymistapaa siten, että emme niinkään miettisi, mitä seurakunta voi antaa minulle, vaan sitä, mitä minä voin antaa seurakunnalle" kirjoittaa Marjukka Hamari.


Huh – viimeinen kolumnini Rauhan Tervehdyksessä on tässä! Tehtävä on ollut mieluisa, mutta ei helppo. Kolumnissahan on tarkoituksena esittää oma mielipide ajankohtaisesta asiasta, mutta se on nykyisessä ilmapiirissä suorastaan pelottavaa.

Jokaista julkaistua sanaa kun on mahdollista käyttää palvelemaan omia, vastakkaisiakin tarkoitusperiä. Tästä näemme mediassa esimerkkejä päivittäin.

Luin sosiaalisesta mediasta keskusteluja, joissa käsiteltiin kirkkoon kuulumisen syitä. Ei ollut yllätys, että niissä painottuivat kirkon rooli hyväntekijänä ja erilaisten palvelujen tarjoajana. Ilokseni osassa kommenteista esille kuitenkin nousivat myös hengelliseen elämään, kasvuun ja etsintään liittyvät syyt.

Yksi kommentti pysäytti: “Kuulun kirkkoon, koska olen kristitty.” Tiedän, että tähän näkemykseen löytyy lukemattomia vastakkaisia näkökulmia. Silti ne eivät mielestäni tee tyhjäksi sitä, että toteamus on ytimessä. Olemmepa asioista mitä mieltä hyvänsä, kaste yhdistää meitä.

Olemmepa asioista mitä mieltä hyvänsä, kaste yhdistää meitä.

 

Vai olemmeko tässä mielipiteiden maailmassa unohtaneet olevamme kaikki saman ruumiin jäseniä? Meillä on erilaisia tehtäviä, mutta samalla me kaikki kannamme kukin omalla osuudellamme vastuuta ruumiin hyvinvoinnista.

Kirkko elää ja toimii moniarvoisessa maailmassa, yhteiskunnan ja maailmantilanteen muutoksissa. Sitä haastetaan sisältä ja ulkoa. Se elää jännitteisessä, moninapaisessa kentässä. Aivan kuten Korintin seurakunta aikoinaan.

Olisiko jo aika vaihtaa lähestymistapaa siten, että emme niinkään miettisi, mitä seurakunta voi antaa minulle, vaan sitä, mitä minä voin antaa seurakunnalle?

Silloin kirkon jäsenyys näyttäytyy aivan toisenlaisessa, merkityksellisemmässä valossa.

”Olkaa siis vahvoja ja järkähtämättömiä, rakkaat veljeni, ja tehkää aina innokkaasti Herran työtä. Tietäkää, ettei Herra anna teidän työnne mennä hukkaan.” 1 Kor. 15:58

Kirjoittaja on Karjasillan seurakunnan diakoniatyöntekijä

=> Anna palautetta kolumnista täällä

Lue lisää aiheesta:

Karjasillan seurakunta Näkemyksiä