Kaksi miestä ja neljä naista antavat pappislupausta kokoontuneena pöydän ympärille, jokaisella kaksi sormea pöydällä olevan Raamatun päällä.
Kuvassa vasemmalta lukien Jaana Helisten-Heikkilä (vas.) Tuukka Kiukkonen, Eeva Saarimaa, Mikka Salo, Sanne-Sofia Tirkkonen ja Erja Vaarala-Saarenpää, joiden pappistutkinto hyväksyttiin Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin istunnossa. Kuva: Harriet Urponen

Piispa vihkii viisi uutta pappia Oulun hiippakuntaan

2.11.21

Pyhäinpäivänä piispa Jukka Keskitalo vihkii uusia pappeja virkoihin eri puolille hiippakuntaa. Yksi vihittävistä papeista saapuu Lapuan hiippakunnan puolelta.


Piispa Jukka Keskitalo vihkii Oulun tuomiokirkossa pyhäinpäivänä, lauantaina 6. marraskuuta kello 10 alkavassa messussa viisi uutta pappia Oulun hiippakuntaan ja yhden papin Lapuan hiippakuntaan. Vihkiminen tapahtuu apostolisen perinteen mukaisesti kätten päälle panemisella ja rukouksella.

Vihittävät saavat viranhoitomääräykset seurakuntapastorin tehtäviin seuraavasti: Jaana Helisten-Heikkilä Raahen seurakuntaan, Eeva Saarimaa Kolarin seurakuntaan, Mikko Salo Rovaniemen seurakuntaan, Nanne-Sofia Tirkkonen Oulunsalon seurakuntaan, Erja Vaarala-Saarenpää Pyhäjärven seurakuntaan ja Tuukka Kiukkonen Teuvan seurakuntaan, Lapuan hiippakuntaan.

Papin vihkiminen Lapun hiippakuntaan perustuu Lapuan hiippakunnan pyyntöön Oulun hiippakunnalle ja piispalle. Koska Lapualla olisi ollut vain yksi vihittävä, pidettiin tarkoituksenmukaisena, että hän saisi vihkimyksen osana isompaa ryhmää. Myös Lapuan hiippakunnan piispanvaihdos osuu juuri tähän saumaan.

Vihittävistä Pyhäjärvelle suuntaava teologian maisteri Erja Vaarala-Saarenpää odottaa pappisvihkimystä kiitollisin mielin.

– Polkumme pappeuteen on ollut monivaiheinen, eikä se pääty, vaikka virkavuodet päättyisivät. Meitä kaikkia yhdistää kutsumus, joka on voinut olla oraalla jo lapsuudessa, kuten eräs meistä totesi, Erja Vaarala-Saarenpää sanoo.

Meitä kaikkia yhdistää kutsumus, joka on voinut olla oraalla jo lapsuudessa.

 

Pyhäjärven kirkkoherra Mirva Ahola kokee merkittäväksi hetken, kun seurakunta saa olla vastaanottamassa tuoreen papin keskelle seurakunnan arkea ja pyhää.

– Jokainen pappi muistaa varmasti ensimmäisen seurakuntansa erityisellä tavalla, joten on etuoikeus saada olla toivottamassa uusi pappi tervetulleeksi kirkon työhön, Mirva Ahola sanoo.

Piispa Jukka Keskitalolle pappisvihkimys on jo kahdeksas ja tämän vihkimyksen jälkeen hän on vihkinyt 40 pappia Oulun hiippakuntaan. Piispa kokee pappisvihkimyksen yhdeksi mielekkäimmistä työtehtävistään.

– Pyhäinpäivä on perinteinen pappisvihkimyspäivä Oulun hiippakunnassa. Pyhäinpäivä muistuttaa iankaikkisuudesta, jonka esillä pitäminen on pappisviran keskeinen ulottuvuus. Sikäli pyhäinpäivä on oikein hyvä päivä vihkiä uusia pappeja, piispa Jukka Keskitalo sanoo.

Pappisvihkimystä voi seurata suorana osoitteesta www.virtuaalikirkko.fi

=> Kommentoi, anna palautetta tai lähetä terveisiä

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko Oulunsalon seurakunta Seurakunnat