Piispa yllätettiin vapaaehtoisten tekemällä himmelillä

28.11.21

Oulun tuomiokirkkoseurakunnan vapaaehtoiset lahjoittivat tuomiokirkon himmelistä tekemänsä pienoismallin piispa Jukka Keskitalolle adventtikahveilla.


Teksti: Harriet Urponen . Kuvat: Harriet Urponen .

Kirkkovuoden alkua juhlistettiin 28. marraskuuta Oulussa perinteisin menoin, kun piispa Jukka Keskitalo saarnasi Oulun tuomiokirkossa järjestetyssä jumalanpalveluksessa. Messun jälkeen siirryttiin Vanhaan pappilaan adventtikahveille.

Eipä tiennyt piispa kulkiessaan upean Oulun tuomiokirkon kattoa koristavan himmelin alta, millainen yllätys häntä odottaisi pappilassa.

Oulun tuomiokirkkoseurakunnan vapaaehtoiset ovat valmistaneet hänelle ikimuistoisen lahjan. Himmelimestari Kari Kiskon johdolla on kokoonnuttu 12 viikon aikana, 12 vapaaehtoisen voimin valmistamaan tätä uniikkia joulukoristetta.

Piispan himmelissä on 1446 osaa, kaikki laadukasta, eurooppalaista Tsekki-lasia. Se on pienoismalli tuomiokirkon himmelistä.

– Himmeli on minulle valtavan suuri ilo. En ole koskaan nähnyt näin kaunista himmeliä, paitsi tietenkin tuomiokirkossa. Tämä on kuin sen pikkusisko, piispa Jukka Keskitalo ihasteli adventtikahvitilaisuudessa.

Jatkossa lahjahimmeli pääsee koristamaan joko Piispantaloa tai piispan omaa kotia.

Himmelin nimi tulee ruotsin kielen sanasta ”himmel”, joka tarkoittaa taivasta. Myös tuomiokirkon himmeli syntyi vapaaehtoisvoimin  Kari Kiskon johdolla ja se on koristanut kirkon kattoa adventista 2020 saakka.

= Anna palautetta täällä

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulun tuomiokirkkoseurakunta Seurakunnat