Valkoisella taustalla mustaan papin asuun pukeutunut mies, joka on pääkirjoituksen kirjoittaja

Pääkirjoitus: Hyviä uutisia alkavalle vuodelle

1.1.22

Rauhan Tervehdys ry:n puheenjohtaja Pauli Niemelä muistuttaa seurakuntalehden olevan toivon tuoja. Nuoria pyritään saamaan yhä enemmän lehden käyttäjiksi.


Teksti: Pauli Niemelä .

Ikävät uutiset saavat usein paljon näkyvyyttä, hyvät uutiset harvoin ja vähemmän. Rauhan Tervehdys tuo hyviä uutisia tulevanakin vuonna, suunnitelman mukaan 41 kertaa. Tarvitsemme toivoa ja rohkaisua erityisesti näinä haastavina rajoitusten aikana. Tämä on myös seurakuntalehden tehtävä.

Rauhan Tervehdyksellä on monia kehittämissuunnitelmia alkavalle vuodelle. Lehteä on jatkossa tarkoitus toteuttaa entistä enemmän yhteistyössä tilaajaseurakuntien kanssa. Ehkäpä tulee palsta, jossa seurakuntien tapahtumista tai päätöksistä kerrotaan monipuolisesti. Nuorten ääni kuulunee lehdessä entistä vahvemmin.

Rippikoulunumeron kehittelyä on tarkoitus jatkaa. Tavoitteena voisi olla, että rippikoulun aikana jaettavan lehden kautta perehdytään niin paperiseen kuin sähköiseen lehteen. Nuoria on opetettava lehden käyttäjiksi. Lehden aineistoa julkaistaan somekanavien kautta entistä laajemmin.

Tulevan kevään aikana lehdelle laaditaan strategia vuosille 2023–2026. Hallitus joutuu puntaroimaan, millaista lehteä seurakunnat tarvitsevat ja kuinka usein se ilmestyy.

Rauhan Tervehdyksen vahvuutena on ollut lähes viikoittainen ilmestyminen, poikkeuksena kesäaika. Lehti on seurakuntien kädenojennus, viesti, terveinen, hyvä uutinen lukijalle. Se on antanut seurakunnille mahdollisuuden viikoittain kutsua tuleviin tapahtumiin ja tilaisuuksiin.

Seurakunnat satsaavat lehden tilaamiseen 11 euroa per vuosikerta eli noin 27 senttiä per lehti. Rauhan Tervehdys on siten edullinen ja samalla kuitenkin vähenevien resurssien aikana merkittävä kustannus seurakunnille.

Seurakuntien tehtävä on viestiä hyvää uutista, ilosanomaa. Joulun sanoma vallatkoon sydämemme ja koko elämämme.

Voimia, terveyttä ja Jumalan siunausta sinulle alkavaan vuoteen!

Kirjoittaja on Rauhan Tervehdys ry:n hallituksen puheenjohtaja

=> Anna palautetta pääkirjoituksesta

Lue kirjoittajan aiempia tekstejä:

Pääkirjoitus: Sananvapautta on puolustettava

Lue lisää aiheesta:

Näkemyksiä