Kuva vuoden 2017 laskiaistapahtumasta Hintassa. Kuva: Sanna Krook

Laskiaisena iloitaan ja herkutellaan niin sunnuntaina kuin tiistaina

23.2.22

Laskiaissunnuntaina sekä laskiaistiistaina on tiedossa mäenlaskua, hevosajeluja, makkaranpaistoa ja herkkumyyntiä. Seurakuntien laskiaistapahtumien tuotot menevät Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.


Teksti: Rauhan Tervehdys . Kuvat: Sanna Krook / Kirkon kuvapankki .

Tänä vuonna laskiaissunnuntaita vietetään 27. helmikuuta ja laskiaistiistaita 1. maaliskuuta. Alla listattujen laskiaistapahtumien tuotto menee Yhteisvastuukeräykselle. Tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan koronapandemian seurauksista kärsiviä lapsia ja nuoria.

Poneja Karjasillalla ja Franzeninpuistossa

Laskiaissunnuntaina kello 10 alkavan messun jälkeen Oulun tuomiokirkon kryptassa voi nauttia hernekeittolounaan ja laskiaispullia. Lisäksi kirkon pihalla kirkkotarhassa sekä läheisessä Franzeninpuistossa on monenlaista toimintaa: pelejä, leikkejä ja poniajelua.

Tuomiokirkossa voi välillä käydä kuuntelemassa musiikkiyhtye Kansanmussaajien esittämiä lastensävelmiä. Kello 14 saakka kestävässä tapahtumassa on mukana myös Hyvän mielen talo.

Karjasillan kirkolla on kello 10 messun jälkeen toimintaa sekä kirkon sisällä että pihalla. Ulkona voi osallistua poniratsastukseen ja partiolaisten taitorataan. Myynnissä on muun muassa hernekeittoa, makkaraa ja laskiaispullia. Osa tuotosta menee partiotoimintaan.

Kotahartaus, mäenlaskua ja hernekeittoa ulkona

Laskiaissunnuntaina on tarjolla ilottelua myös Oulun kaupunkialueen ulkopuolella.

Leirikeskus Loistossa Haukiputaan Isoniemessä järjestetään koko perheen ulkoilutapahtuma kello 12–15. Ohjelmassa on puuhaa lapsille ja kotahartaus kello 13. Tapahtumassa on myytävänä makkaraa ja laskiaispullia.

Hailuodon kirkonmäellä laskiaisrieha on luvassa kello 11 alkaen. Myynnissä on hernekeittoa ja makkaroita ja mäkikin löytyy.

Lumijoella laskiaissunnuntai aloitetaan perhemessulla kello 10, jonka jälkeen kirkolla on kello 11–14 pihatapahtuma, jossa poniajelun lisäksi pääsee herkuttelemaan.

Limingassa kokoonnutaan kello 12–14 herkuttelemaan hernekeitolla ja nauttimaan Rantakylän virkistysalueen miljööstä. Hernekeittoa voi ostaa myös mukaan.

Tyrnävällä laskiaisrieha järjestetään Murron koulun laavulla kello 14–16. Herkkujen ostamisen lisäksi Yhteisvastuuta voi tukea onnenpyörää pyörittämällä.

Laskiaissunnuntain iltana Temmeksen kirkossa on kello 18 Laskiaismessu, joka pitää sisällään lauluja Suomalaisesta messusta.

Laskiaistiistaina on kaupan herkkuja

Laskiaistiistaina 1. maaliskuuta kello 12–13 on Oulunsalon seurakunnan toimitalolla myytävänä soppatykistä hernekeittoa ja laskiaispullia Yhteisvastuun hyväksi. Tilaukset tulee tehdä perjantaihin 25.2. mennessä Oulunsalon seurakunnan kirkkoherranvirastoon joko käymällä tai soittamalla numeroon (08) 5142 700.

Myös Kiimingin seurakuntakeskuksesta voi ostaa hernekeittoa ja pullia laskiaistiistaina kello 16–18, ennakkotilaukset keskiviikkoon 23.2. mennessä numeroon 040 528 1813.

Muhoksella laskiaistiistaina on luvassa perhekerhojen laskiaistapahtuma Koortilassa kello 9.30 alkaen. Seurakuntatalolla puolestaan on myynnissä laskiaislounas kello 11.30 alkaen. 10 euron hintaiseen lounaaseen kuuluu hernekeittoa ja laskiaispulla.

Tyrnävällä ollaan koolla seurakuntatalolla ja Koskelanpuistossa kello 10–13 mäenlaskun ja herkkujen parissa. Hernekeittoa myydään myös mukaan.

Lisätietoja tapahtumista näköislehden 7/2022 sivuilta 14-23 ja seurakuntien omilta verkkosivuilta

=> Anna palautetta jutusta täällä

Lue myös:

Laskiainen valmistaa paastoon – paasto antaa tilaa hengellisyydelle

Lue lisää aiheesta:

Hailuodon seurakunta Haukiputaan seurakunta Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Limingan seurakunta Lumijoen seurakunta Muhoksen seurakunta Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Seurakunnat Tuiran seurakunta Tyrnävän seurakunta