Ouluilo-keräys auttaa Ouluun tulleita ukrainalaispakolaisia

31.3.22

Huhtikuun alussa käynnistyy Oulun seurakuntayhtymän rahankeräyskampanja ”Ouluilo”, jolla kerätään varoja Ouluun tulleiden ukrainalaisten pakolaisten auttamiseksi.  


Teksti: Oulun seurakunnat .

Keräysvaroja käytetään ukrainalaisten pakolaisten auttamiseen Oulun seurakuntien diakoniatyön kautta.  Varat ohjataan lyhentämättöminä avustustoimintaan ilman erillisiä keräyskuluja.

– Ouluun on saapunut ukrainalaisia, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa sodan vuoksi. Heidän auttamisensa on erityisen tärkeää tällä hetkellä myös Oulussa ja nyt siihen on mahdollisuus, Oulun seurakuntayhtymän diakoniatyöntekijä Kari Rekilä sanoo.

Mukana voivat olla sekä yksityishenkilöt että yritykset. Keräysvaroilla voidaan myöntää esimerkiksi lahjakortteja ruokakauppaan. Sopivin tapa auttaa katsotaan tilannekohtaisesti.

Ouluilo-keräys on tällä kertaa aktiivikäytössä huhtikuun alusta kesäkuun loppuun. Lisätietoa keräyksestä ja lahjoitustavat osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/ouluilo.

Ukrainalaisia voi auttaa myös Kirkon Ulkomaanavun kautta, jolloin apu ohjautuu kriisialueelle.

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Tuiran seurakunta