Nyt on käsillä viime hetket asettua ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin

6.9.22

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntiin valitaan uudet päättäjät marraskuussa. Ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin voi asettua 15. syyskuuta saakka.


Seurakuntavaaleissa asetutaan ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Kukin valitsijayhdistys kerää listalleen ehdokkaita, joilla on yhteinen näkemys esimerkiksi kirkon uudistamisesta, tasa-arvon edistämisestä tai nuorten aseman vahvistamisesta kirkossa. Listojen taustalla voi myös olla valtakunnallisesti toimiva herätysliike, poliittinen puolue tai vaikkapa asuinalue.

Ehdokkuudesta kiinnostunut voi kysyä pääsyä ehdokkaaksi jo olemassa olevan valitsijayhdistyksen listalle. Jos sopivaa valitsijayhdistystä ei löydy, sellaisen voi perustaa itsekin. Valitsijayhdistyksen perustamiseen tarvitaan vähintään 10 oman seurakunnan äänioikeutettua jäsentä.

Oman seurakunnan kirkkoherranvirastosta saa tarvittavat ohjeet ja asiakirjat valitsijayhdistyksen perustamiseen.

Oulun seurakuntien jo olemassa olevista valitsijayhdistyksistä löytyy lisätietoa täältä: https://www.oulunseurakunnat.fi/seurakuntavaalit/taustaryhmat. Muissa Rauhan Tervehdyksen ilmestymisalueen seurakunnissa valitsijayhdistyksistä ja niiden yhteyshenkilöistä saa tietoa kirkkoherranvirastosta.

Seurakuntavaaliehdokkuudesta löytyy lisä tietoa esimerkiksi täältä: https://www.seurakuntavaalit.fi/ehdokkaaksi

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Yleinen