Vaalipostia / Raija Halonen: Tasa-arvo kuuluu kaikille

28.9.22

"Ehdokkaaksi aloin, koska minulle ihmisten yhdenvertainen kohtelu on tärkeää. On myös tosi tärkeää, että omaa ajattelutapaa voi muuttaa. Minullakin se onnistui", kirjoittaa Tuiran seurakunnassa ehdolla oleva Raija Halonen.


Olen kirkon ”penkinkuluttaja”, joka käy yleensä kotikirkossa eli Pyhän Luukkaan kappelissa. Vain erityisistä syistä käyn muualla.

Tunnustan, että ihan jokaiseen messuun en mene, koska joskus tiedän oloni hankalaksi ja vieraaksi. Yritän siis tietää etukäteen messun toimittajan.

Olen töissä Oulun yliopistossa tietojenkäsittelytieteiden lehtorina. Tutkimusta olen tehnyt lähinnä siitä, miten ICT:n keinoin voidaan auttaa niitä, jotka tarvitsevat apua arjestaan selviämiseen. Olen myös onnellinen Mumma.

Vapaa-ajalla seuraan useita TV-sarjoja – enimmäkseen erilaisia poliisisarjoja – ja toki seuraan erilaisia ajankohtaisohjelmia. Lisäksi etenkin aiemmin osallistuin Oulun vastaanottokeskuksessa vapaaehtoistoimintaan. Oli hienoa, kun Suomi-tunneistamme pidettiin. On sykähdyttävää, kun ’oppilaat’ tervehtivät vielä.

Verson ehdokkaaksi aloin, koska minulle ihmisten yhdenvertainen kohtelu on tärkeää. On myös tosi tärkeää, että omaa ajattelutapaa voi muuttaa. Minullakin se onnistui.

Tässä tarkoitan nimenomaan sitä, että todellakin jokainen ihminen on arvokas ja hänellä on oikeus yhtälaiseen kohteluun ja oikeuksiin kuten meillä ’tavallisilla’ ihmisillä.

Oikeasti ei ole olemassa tässä mielessä tavallisia ja erilaisia. Olemme ihan kaikki Jumalan luomia.

Kanssaihmisten asia ei ole muuttaa ketään toista, vaan korkeintaan tarjota apua kuten teki kertomuksen lähimmäinen. Kuka se olikaan?

RAIJA HALONEN
Verso
Tuiran seurakunta

Katso täältä kaikki Tuiran seurakunnan ehdokkaat

Lue lisää aiheesta:

Näkemyksiä Tuiran seurakunta