Kuva vuoden 2017 laskiaistapahtumasta Hintassa. Kuva: Sanna Krook

Laskiaista vietetään sunnuntaina ja tiistaina ulkona ja sisällä

12.2.23

Laskiaisena on tarjolla perhetapahtumia eri puolilla Oulua sekä Hailuodossa, Lumijoella ja Tyrnävällä. Herkkuja ja arpoja ostamalla voi tukea Yhteisvastuukeräystä.


Perheille ja innokkaille ulkoilijoille on tarjolla monenlaista mukavaa laskiaistapahtumissa. Useissa kirkoissa on tarjolla laskiaissunnuntaina 19. helmikuuta  messun jälkeen makeaa tarjoilua. Katso lisätietoja seurakuntien omilta verkkosivuilta.

HAILUOTO

Kirkko su 19.2.
Laskiaisen sanajumalanpalvelus pidetään Hailuodossa poikkeuksellisesti kello 11. Sen jälkeen voi nauttia 12 euron hintaisen yhteisvastuulounaan seurakuntasalissa. Kirkonmäkeen pääsee laskemaan ja eurolla voi ostaa makkaroita paistettavaksi.

LUMIJOKI

Seurakuntatalo su 19.2.
Lumijokisia kutsutaan perhemessuun kello 12, jonka jälkeen kello 13–15 järjestetään pihatapahtuma. Kahden euron hintaisilla lipukkeilla talutusratsastusta, ponikärryajelua, arpoja, pullia, lättyjä, lämmintä juomaa ja makkaraa paistettavaksi. Kirkon pihalla on myös keppihevosrata ja mäenlaskua sekä kasvomaalausta.

 

MUHOS

Laskiaislaulutuokio ma 20.2.
Kello 12 srk-talon juhlasaliin kokoonnutaan laulamaan.

 

OULU

Karjasillan kirkko su 19.2.
Partiolippukunta Pohjolan Pirteiden laskiaistapahtuma on luvassa kello 10 partiomessun jälkeen. Karjasillan kirkon pihalla on messun jälkeen partiotaitorata ja pihaleikkejä. Leikkien lomassa on mahdollista ostaa hernekeittoa, laskiaispullia ja kaakaota partiolaisten hyväksi.

Leirikeskus Loisto su 19.2.
Haukiputaan Isollaniemellä laskiaistapahtuma pidetään kello 11–14. Myynnissä on hernekeittoa, laskiaispullia, kahvia ja makkaraa pääsee paistamaan kodalla. Maksaa voi käteisellä tai kortilla. Lapsille ja lastenmielisille seikkailurata, lapinkota, hoijakka ja säävarauksella myös liukumäki.

Lämsänjärven leirikeskus su 19.2.
Ystävyysrastit perheille järjestetään kello 14–16. Pieni tarjoilu ja lapsille yllätyskuoret.

Pentti Kinnusen tekemiä puisia eläinhahmoja myydään Pyhän Tuomaan kirkolla Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Kuva: Sanna-Mari Sääskilahti

Pyhän Tuomaan kirkossa ti 21.2.
Laskiaistiistaina Puolivälinkankaalla syödään kello 11–13 hernekeittoa ja laskiaispullia Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Ohjelmassa pehmonopan heittoa ja myynnissä lounaan lisäksi puisia eläinleluja sekä ohjaryynipuuroa marjakeiton kera. Voit syödä paikan päällä tai ostaa omaan astiaan.

Koskelan seurakuntakoti ti 21.2.
Kello 17–18.30 Perheiden laskiaistapahtuman ohjelmassa on askartelua ja myynnissä kaakaota ja laskiaispullia. Omia makkaroita voi paistaa ulkonuotiolla. Luvassa myös laululeikkituokio kitaran säestyksellä.

Ylikiimingin seurakuntakoti ti 21.2.
Kaikille avoin laskiaistapahtuma alkaa yhteisellä hartaudella kello 17.30. Parituntisen ohjemassa on kisailuja, mäenlaskua ja kasvomaalausta. Käteisellä voi ostaa arpoja, makkaraa ja lettuja. Kaikkien kävijöiden kesken arvotaan herkkukori.

TYRNÄVÄ

Murron koulun laavu su 19.2.
Kello 13–15 tarjolla on talvista puuhaa perheille. Eurolla myydään eurolla makkaraa, pullaa, mehua ja kahvia, ja pyöräytellään onnenpyörää.

Kirkonkylä, seurakuntalo ti 21.2.
Kello 10–11 ohjelmassa on mäenlaskua ja ulkoleikkejä sekä hartaus. Sisätiloissa voi ostaa lounasta ja arpoja. Kello 12 Sointupaja laulattaa yleisöä ja kello 12.45 hartaus. Tapahtuman lopuksi myydään keittoa ja laskiaispullia mukaan, jos niitä jää.

Lue lisää aiheesta:

Hailuodon seurakunta Haukiputaan seurakunta Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Lumijoen seurakunta Seurakunnat Tuiran seurakunta Tyrnävän seurakunta