Kristiina Braskia kuullaan Linnanmaan kampuksella

27.3.23

Aikanaan Idolsista tutuksi tullut Kristiina Brask esittää nykyisin pääosin gospelmusiikkia. Oulussa Braskia kuullaan KappeLive-illassa 1. huhtikuuta.


Teksti: Elsi Salovaara . Kuvat: Marc Sabat .

Kristiina Brask tuli tunnetuksi suomalaisille 16 vuotta sitten pidetystä Idols-kisasta, jossa hän sijoittui kolmanneksi. Viime vuosina hän on tehnyt pääosin gospelmusiikkia niin kotimaisten kuin ulkomaisten yhteistyökumppanien kanssa.

Lauantaina 1. huhtikuuta Linnanmaan kampuksella sijaitsevassa Pyhän Luukkaan kappelissa kuultavan KappeLive-konsertin ohjelmisto pitääkin sisällään niin tuttuja kuin myös uusia hengellisiä lauluja.

– Pääsiäisen teema Jeesuksen ristintyö, syntien sovitus ja ylösnousemus kuuluvat useissa lauluissa, joista yhtenä esimerkkinä tullaan kuulemaan muun muassa Spotifyhyn ja YouTubeen julkaistu Ristillä-sävellys, Brask vinkkaa.

– Minua on myös pitkään puhutellut Raamatun kaunis Laulujen laulu -kirja, joten myös siihen teemaan liittyviä lauluja on ohjelmistossamme. Esitettävät laulut ovat valikoituneet ohjelmistoon siitä syystä, että ne ovat kukin minulle jollakin tavalla merkityksellisiä ja rakkaita.

Brask kertoo että konsertissa kuullaan kanttori-tenori Ossi Jauhiaisen sävellyksiä myös hänen itsensä laulamana.

– Esitämme muutaman duetonkin, joista yhtenä esimerkkinä muun muassa Andrea Bocellin ja Celine Dionin tunnetuksi tekemä The Prayer.

Pianoa soittavan Ossi Jauhiaisen lisäksi kokoonpanoon kuuluu kitarataituri Mikko Tuomi. Huhtikuun loppupuolella Braskia ja kokoonpanoa on mahdollista kuulla myös Kajaanissa ja Raahessa.

Kirkkovuoden suurinta juhlaa lähestyttäessä moni etsii tapaa hiljentyä myös kotona. Tähän laulajalla on musiikkivinkki.

– Pääsiäisen aikana kannattaa käydä kuuntelemassa YouTubesta viimeisintä Kuopion Alavan kirkon kanssa tehtyä yhteistyön tulosta tutusta Tiellä ken vaeltaa -laulusta.

  • Kristiina Brask KappeLivessä lauantaina 1.4. klo 19 Pyhän Luukkaan kappelissa (Yliopistokatu 7, Oulu). Konsertti on ilmainen.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Seurakunnat Tuiran seurakunta