Tuomiorovasti Satu Saarinen toimi mallina Salla Autereen mitatessa istumapinta-alaa. Pekka Syrjäpalo kirjasi ylös tuloksia. Kuvassa myös oman paikkansa varannut Niko Kivimäki.

Oulun tuomiokirkosta voi nyt ostaa oman nimikkopaikan

1.4.23

Kaikki halukkaat eivät meinaa mahtua Oulun tuomiokirkkoon, joten seurakunnassa on päädytty myymään kausipaikkoja kirkonpenkkeihin, samaan tapaan kuin jääkiekkokatsomoihin.


Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa on päätetty myydä nimikkopaikkoja kirkkoon. Tilanteeseen on päädytty koronan jälkeen, koska väkimäärä kirkon tilaisuuksissa on huomattava. 

Tämä on iloinen ”ongelma”. Ihmiset eivät meinaa mahtua tilaisuuksiin. Siksi olemme päätyneet ratkaisuun, jolle on myös historialliset perusteet. Olihan ennen vanhaankin omat vakituiset paikat kirkkokansalla. Etuosa oli varattu säätyläisille, ja siksi ne paikat olivat arvokkaimmat, luonnehtii tuomiorovasti Satu Saarinen.

Tuomiokirkossa kuitenkin halutaan toimia uuden ajan myötä uudella tavalla. 

Koska takapenkki näyttää vetävän nykyihmistä, olemme hinnoitelleet ne penkit hiukan kalliimmiksi, kertoo kappalainen Salla Autere.

Autere on arvioinut yhdessä kiinteistöpalvelun kanssa keskimääräisen istumapinta-alan, jolloin paikan hinnaksi on muodostunut takapenkeissä 99 euroa, ja keskiristiltä eteenpäin 49 euroa per vuosi.

Salla Autere, Pekka Syrjäpalo ja Satu Saarinen mittasivat kirkonpenkkien keskimääräisen pituuden mittanauhalla paikkamäärien laskemista varten.

Tuomiokirkon julkisivuremontti on alkamassa huhtikuussa. Oulun seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Pekka Syrjäpalo iloitsee innovaatiosta:

On hienoa, että saamme kausipaikkoja myymällä katettua myös osan julkisivuremontin kuluista. 

Syrjäpalo pitää tarkkaa kirjaa nimikkopaikoista ja toivoo, että istumapinta-ala tuomiokirkossa tulee hyödynnetyksi maksimaalisesti.

Tuomiorovasti Saarinen kertoo, että kampanjassa on haluttu huomioida erityisesti kirkosta etäällä olevat milleniaalit.

– 2000-luvulla syntyneet saivat ennakko-osto-oikeuden ja 30 prosenttia alennusta, kertoo Saarinen.  

Niko Kivimäki pääsi kiinnittämään oman nimilaattansa kolmanneksi taaimmaiselle penkkiriville Pekka Syrjäpalon ja Salla Autereen valvovan silmän alla.

Tätä oikeutta on käyttänyt Niko Kivimäki, joka on saanut komean nimellä varustellun hopealaatan varaamalleen paikalle ensimmäisten joukossa. Kivimäen nimikkolaatta on kolmanneksi viimeisessä penkkirivissä.  

  • Loput paikat myydään 1.4.2023 kello 12.00 alkaen Oulun tuomiokirkossa. Tule varmistamaan oma paikkasi vuodeksi eteenpäin! 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä