Helatorstain motoristikirkossa raikaavat moottorit ja gospelmusiikki

14.5.23

– Monelle motoristille helatorstain motoristikirkko on niin tärkeä kevään merkkitapahtuma, että kirkkoon tullaan säällä kuin säällä, kertoo yliopistopastori Ari Savuoja.


Suosituksi perinteeksi muodostunut Ylikiimingin kirkon helatorstain motoristikirkko kokoaa yhteen motoristeja ja moottoriajoneuvoista kiinnostuneita jopa naapurimaakunnista saakka.

Kyseessä on Kiimingin seurakunnan ja Gospel Riders -moottoripyöräkerhon yhteistyössä järjestämä gospeltyyppinen jumalanpalvelus, jossa pyydetään ja saadaan siunaus tulevalle ajokaudelle ja kesän kilometreille. Suosio on ollut taattu jo 24 vuoden ajan.

Suosio on ollut taattu jo 24 vuoden ajan.

 

– Kävijämäärä on vaihdellut säätilan mukaan, mutta kirkko on aina vähintään puolillaan. Todella monelle motoristille helatorstain motoristikirkko on niin tärkeä kevään merkkitapahtuma, että kirkkoon tullaan säällä kuin säällä, kertoo yliopistopastori Ari Savuoja.

Motoristikirkon suosion salaisuus ei ole ainoastaan motoristien me-henki ja saatu siunaus, vaan myös jumalanpalveluksen rento luonne. Musiikista vastaa suurimmaksi osaksi ylikiiminkiläislähtöisistä soittajista ja laulajista koostuva Yki Gospel -bändi yhdessä kanttori Tuomo Rahkon kanssa.

Musiikkityyli on tuunattu keskivertomotoristin suuntaan.

 

– Musiikkityyli on tuunattu keskivertomotoristin suuntaan. Bändin käyttämät instrumentit ovat tuttuja musiikista, jota motoristit mielellään kuuntelevat. Myös useimmat laulut ovat entuudestaan tunnettuja, kuten Maan korvessa ja Suvivirsi. Niitä on helppo laulaa mukana ohjelmavihkosta seuraten, tai kuunnella esilauluryhmän tulkitsemana, sanoo Savuoja.

Kaikki tervetulleita kulkutavasta riippumatta

Osallistujat ovat monen ikäisiä ja erilaisista asioista kiinnostuneita, valtaosa toki motoristeja. Motoristikirkon meininkiin kuuluu myös prätkien ihailu ja niiden ympärillä kiertely. Kaikki ovat tervetulleita tapahtumaan millä tahansa kulkutavalla apostolinkyydistä autoon.
Kirkonmenojen jälkeen motoristit ajavat perinteisen paraatiajon harjun kautta seurakuntatalon pihalle ilmaisille kirkkokahveille. Hiukopalaksi voi ostaa grillimakkaraa lähetystyön hyväksi.

  • Motoristikirkko helatorstaina 18.5.2023 kello 12 Ylikiimingin kirkossa. Toimittaa Marika Huttu ja Ari Savuoja, saarnaa Jouni Riipinen. Musiikissa Yki Gospel -bändi. Motoristikirkko järjestetään yhteistyössä Gospel Riders -moottoripyöräkerhon kanssa. Jumalanpalvelus on seurattavissa myös Ylikiimingin kirkon YouTube -kanavalla livenä.

=> Anna palautetta jutusta täällä

Sinua voisivat kiinnostaa myös nämä:

Vapauden huumaamat motoristit

Helatorstai helli motoristeja

Minun juttuni: Yliopistopastori nauttii kruisailusta

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Seurakunnat Tuiran seurakunta