Kirkonrotat viihdyttävät lapsia Vanhassa Pappilassa tänä kesänä.

Vanha pappila kutsuu

22.5.23

Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kirkonrotat muuttivat kesähuvilalleen ja odottavat innoissaan lapsia kylään.


Teksti: Minna Laamanen . Kuvat: Aake Taskila .

Oulun tuomiokirkon rotta muuttaa kirkon julkisivuremontin takia. Pikku-Sofian kirkon kesätoiminta toteutetaan Vanhassa pappilassa osoitteessa Asemakatu 6. Tapasimme rotan muuttopäivänä.

– Tunnelmat ovat vähän haikeat, mutta onneksi minulle tulee sukulaisia kesällä kylään. Tämä meidän kesähuvilamme ja sen piha on tosi ihana, joten täällä on mukava touhuilla ja leikkiä lasten kanssa.

Reipas kirkonrotta paljasti meille, mitä hän pakkasi huvilalle mukaan. Rotat ovat asuneet Pikku-Sofiassa vuodesta 2018 lähtien.
– Otin mukaani alttaritarvikkeet, kastemaljan, häähunnun ja morsiuskimpun ristiäis- ja hääleikkejä varten, piha- ja lautapelejä sekä Reissuraamatun. Myös Pikkurotta tuli kainalossani mukaan, mutta se kipittää kesäksi takaisin kirkolle, missä lapset voivat tuomiokirkossa vieraillessaan käydä etsimässä sitä.

Kirkonrotta näkee muutossa myös hyvää.
– On hienoa, että tuomiokirkko remontoidaan. Minun on sitten hyvä leikkiä lasten kanssa kirkon puutarhassa ja kotona Pikku-Sofiassa. On mukavaa esitellä uudistunutta kaunista kirkkoa siellä vieraileville.

Rotta lähettää terveisiä kaikille lapsille.
– Tulkaa katsomaan minua ja sukulaisiani tänne meidän kauniiseen Vanhaan pappilaamme ja sen pihapiiriin. Oikein mukavaa kesää kaikille! Odotamme teitä vierailemaan maanantaina 5. kesäkuuta lähtien!

 

Pikku-Sofian kesätoiminta alkaa 5. kesäkuuta osoitteessa Asemakatu 6.

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Seurakunnat Tuiran seurakunta