Tiekirkot tarjoavat taukopaikkoja kesämatkaajalle

6.6.23

Tiekirkot ovat kirkkoja, jotka ovat kesäisin auki matkailijoita varten. Ne tarjoavat tilaisuuden nähdä upeaa arkkitehtuuria, kuulla tarinoita paikallisesta historiasta tai hiljentyä hetkeksi.


Kuvat: Minna Kolistaja .

Haukiputaan kirkko toimii tiekirkkona 26.6.–4.8. maanantaista perjantaihin kello 12–18, jolloin on myös opas paikalla.

Oulunsalon kirkko on avoinna 3.–28.7. maanantaista perjantaihin kello 11–18. Kirkossa on myös opas paikalla.

Oulun tuomiokirkko on avoinna joka päivä toukokuun lopusta 3. syyskuuta saakka kello 10–20, paikalla on opas. Tuomiokirkon julkisivuremontti vaikuttaa kulkujärjestelyihin ja pihalla liikkumiseen. Kirkkopihalla sijaitseva Pikku-Sofian kirkko on suljettu, mutta lapsia ilahduttavat kirkonrotat ovat tavattavissa Vanhassa pappilassa (Asemakatu 6).

Muhoksella vietetään tiekirkkokauden avajaisia 15. kesäkuuta kello 17. Ohjelmassa on musiikkia ja hartaus. Muhoksen kirkko on avoinna 15.6.–11.8. maanantaista perjantaihin kello 12–18. Paikalla on kirkon esittelijä.

Kirkkoon on mahdollista tutustua myös muina aikoina sopimuksen mukaan (tiedustelut taloustoimistosta p. 08 533 1174 tai kirkkoherranvirastosta p. 040 134 5207).

Tiekirkkoja on ympäri Suomea yli 260. Lähialueella tiekirkkoina toimivat myös muun muassa Kempeleen, Iin, Utajärven ja Raahen kirkot. Aukioloajat voi tarkistaa seurakuntien omilta verkkosivuilta.

Tiekirkkoihin ei ole pääsymaksua.

Tutustumaan pääsee muihinkin kuin virallisiin tiekirkkoihin

Moneen kirkkoon pääsee kesäaikaan vierailemaan, vaikka se ei olisikaan varsinainen tiekirkko.

Lumijoella pääsee kirkkoon – erikoisuutena on, että myös kirkontorniin saa kiivetä. Ajankohdat ovat 15. kesäkuuta kello 14–16 ja 20. kesäkuuta kello 14–16. Muita ajankohtia voi tiedustella (Marjo Koski-Vähälä, 045 638 1973).

Tyrnävän ja Temmeksen kirkoissa on esittelijä paikalla kesä–heinäkuussa tiistaisin, torstaisin, lauantaisin sekä sunnuntaisin kello 12–16.

Tuiran kirkko on avoinna arkisin kello 9–14 kirkkoherranviraston aukioloaikoina.

Kiimingin kirkko on avoinna 7.6.–26.7. keskiviikkoisin kello 10–15 välisen ajan, jolloin on myös seurakunnan työntekijä paikalla.

Karjasillan kirkkoon pääsee tutustumaan kirkkoherranviraston aukioloaikojen mukaisesti kesäaikaan. Seurakuntamestarit ovat töissä kello 16 asti.

Monessa seurakunnassa toimii kesäkahvila

Haukiputaalla on toiminnassa tapulikahvila 14.6.–3.8. maanantaista perjantaihin kello 12–18. Juhannusaattona kahvila on suljettu.

Kiimingin tapulikahvila on avoinna 5.–30. kesäkuuta maanantaista perjantaihin kello 11–17.

Tuomiokirkon remontti siirtää Oulun tuomiokirkkoseurakunnan Cafe Kryptan toiminnan kesän ajaksi Vanhaan pappilaan (Asemakatu 6).

  • Lisätietoja osoitteessa www.tiekirkot.fi

 

 

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Lumijoen seurakunta Muhoksen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Tuiran seurakunta Tyrnävän seurakunta Yleinen