Monipuolinen kesätyö

18.7.23

Kahvilanpito on ollut mielekästä kesätyötä, tuumii Haukiputaan seurakunnan tapulikahvilassa työskentelevä Elias Ollila.


Teksti: Minna Laamanen . Kuvat: Minna Laamanen .

15-vuotias Elias Ollila työskentelee kaksi viikkoa Haukiputaan seurakunnan tapulikahvilassa. Ensimmäistä kertaa seurakunnalla töissä oleva Ollila on kokenut työn mielekkäänä.

– On ollut erilaista kuin oletin. Luulin, että työhön kuuluu enemmän leipomista, mutta meidän työporukka on jaettu kahtia niin, että puolet leipoo ja puolet huolehtii kahvilasta.

Töihin tullessa Ollila ja muut nuoret perehdytettiin monipuoliseen työhön, johon kuuluu esimerkiksi kassan käyttö, hinnoittelu, keittiöhygienia ja kaupassa käynti.

– Jos joku on ollut epäselvää, niin olemme voineet soittaa vastuuhenkilöllemme.

Ollila kokee positiivisena, että työssä on vaihtelevuutta. Ensimmäisen viikon hän oli aamuvuorossa ja hoiti kahvilan myyntiä ja puhtaanapitoa. Toisen viikon iltavuoron tehtäviin on kuulunut leipomista, tarvikkeiden ostoa kaupasta sekä kahvilan sulkeminen.

– Pidämme kahvilan auki viimeisen tunnin ajan, laskemme kassan ja kannamme kahvilan kalusteet sisälle.

Ollila kertoo, että työkaverit, työnantaja ja asiakkaat ovat kaikki tosi mukavia. Parasta työssä ovatkin asiakaskohtaamiset.

Työuraa Ollila ei kahvilanpidosta usko tulevan, mutta kesätyö seurakunnalla on tehnyt vaikutuksen.

– Seurakunta tarjoaa työn tosi monelle nuorelle. Ehdottomasti voisin tulla tänne ensi kesänä uudestaan, jos minulle annetaan töitä. Tämä on tuttu paikka tuttujen ihmisten keskellä, työtehtävät eivät ole liian vaativia ja miljöö on kiva. Seurakunta on minusta hyvä työnantaja.

=> Anna palautetta täällä

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Ihmiset ja elämä Nuoret