Kuva vuoden 2019 Piispanpyöräilyn alkuverryttelystä.

Pyöräpyhiinvaellus johdattaa Tuomiokirkolta Turkansaaren kirkolle

16.7.23

Kesän ja syksyn aikana Oulussa on tarjolla paljon tietoa ja kokemuksia erilaisista pyhiinvaelluksista. Heinäkuun lopussa toteutetaan pyöräpyhiinvaellus.


Teksti: Oulun seurakunnat .

Pyhän Olavin pyöräpyhiinvaellus on tapahtuma, jossa pyöräillään Oulun tuomiokirkolta Turkansaareen Pyhän Olavin päivänä, lauantaina 29. heinäkuuta. Päivä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden hiljentyä pyörän selässä ja nähdä upeaa maisemaa Oulun alueella.

Tapahtuma starttaa Oulun tuomiokirkolta, jossa pääoven edustalla on alkuhartaus kello 15.15. Tämän jälkeen osallistujat lähtevät pyöräilemään kohti ensimmäistä pysähdyspaikkaa, Oulujoen kirkkoa, jossa on hartaushetki kello 16. Matkaa jatketaan pyörillä Oulujoen kirkolta kello 16.10 kohti lopullista määränpäätä, Turkansaaren kirkkoa.

Turkansaaren kirkko. Kuva: Harriet Urponen

Kello 17 Turkansaaren kirkossa on luento Pyhän Olavin historiasta sekä rukoushetki, vesper. Tilaisuuden päätteeksi tarjolla on virvokkeita ja pullakahvit Turkansaaren kahvilassa.

Vaikka tapahtuma on pyöräpyhiinvaellus, ei pyöräily ole välttämätöntä. Etapit voi kulkea myös autolla ja voi osallistua ja kokea matkan hartaushetket ja luennon. Päivän tavoitteena on tarjota tilaisuus rauhoittua ja nauttia yhteisestä hengellisestä matkasta. Mukana tapahtumassa ovat kirkkoherra Ilkka Mäkinen ja seurakuntapastori Lauri Holma.

Pyhän Olavin pyöräpyhiinvaellus on osa Oulun seurakuntien laajempaa Pyhiinvaellus-luentosarjaa, johon kuuluvat myös Pyhiinvaellus – Vaellus pyhiin -tapahtuma 9. syyskuuta Sofia seurakuntakeskuksessa, luento Santiago de Compostelan pyhiinvaelluksista  7. lokakuuta Tuiran kirkossa sekä Taizé-päivä 21. lokakuuta Kastellin kirkossa.

=> Anna palautetta aiheesta

Muita aiheeseen liittyviä juttuja:

Kaupunkipyhiinvaellus voi olla uusi reitti hengellisyyteen

Pyhiinvaellus lähellä

Pyhiinvaellusreitin merkkejä on jo maastossa

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Seurakunnat Tuiran seurakunta