Oulun yhtymäjohtajan valinnasta tehtiin valitus hallinto-oikeudelle

19.7.23

Tehtävään valittu Aarne Kiviniemi aloittaa vt. yhtymäjohtajana elokuun alussa. Yhteinen kirkkoneuvosto valmistelee seurakuntayhtymän lausunnon valituksesta hallinto-oikeudelle elokuun aikana.


Kiimingin seurakunnan kirkkoherra Pauli Niemelä on pyytänyt Pohjois-Suomen hallinto-oikeutta kumoamaan Oulun seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston päätöksen yhtymäjohtajan valinnasta häntä syrjivänä. Yhtymäjohtajaksi valittiin kesäkuussa Aarne Kiviniemi ja varalle Pauli Niemelä.

Niemelän hallinto-oikeudelle laatiman kirkollisvalituksen mukaan hakijoiden ansioiden vertailu jäi puutteelliseksi ja asian käsittely seurakuntayhtymän hallinnossa oli hyvän hallinnon ja sisäisten ohjesääntöjen vastainen.

Valituksen johdosta Aarne Kiviniemi aloittaa viranhoidon vt. yhtymäjohtajana. Oulun seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto päätti asiasta yksimielisesti tiistaina 18. heinäkuuta. Päätös viedään tiedoksi yhteiselle kirkkovaltuustolle.

Seurakuntayhtymältä on pyydetty lausuntoa Pauli Niemelän tekemään kirkollisvalitukseen 28. elokuuta mennessä. Yhteinen kirkkoneuvosto valmistelee lausunnon elokuussa.

=> Kommentoi aihetta täällä

Muita aiheeseen liittyviä juttuja:

Aarne Kiviniemi valittiin Oulun seurakuntayhtymän johtajaksi

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko Näkemyksiä