Sisko Alikoski on ikuistanut luontoa vuosikymmeniä

30.8.23

90-vuotiaan Sisko Alikosken näyttely Luonnollisesti on esillä Sofia seurakuntakeskuksen aulagalleriassa. Näyttely jää hänen viimeisekseen.


Teksti: Elsi Salovaara . Kuvat: Susanna Sivonen .

Sisko Alikoski tykkäsi jo koulussa kuvaamataidosta. Kun lapset olivat pieniä, hän kävi kirjekurssina ABC-piirustuskoulua.

– Sen opit ohjaavat minua vielä nykyäänkin, innokas harrastaja tuumaa.

Alikosken teoksia eri vuosikymmeniltä esittelevä näyttely Luonnollisesti on esillä Sofia seurakuntakeskuksen aulagalleriassa.

Aiemmin teoksia on ollut esillä esimerkiksi Laurosen kehystämön galleriassa ja näyteikkunassa. Alikosken mukaan meneillään oleva näyttely jää viimeiseksi.

– Luopumistahan se on koko elämä, ja se kiihtyy vain elämän loppupuolella, toteaa syksyllä 91 vuotta täyttävä Alikoski.

Mikäli teoksia menee kaupaksi, tulot lahjoitetaan näkövammaisten diakoniatyölle. Alikoski osallistuu itsekin näkövammaisten toimintaan.

– En olisi saanut näyttelyä pystyyn ilman ystävääni Susanna Sivosta, joka ripusti teokset seinille, Alikoski kiittelee.
Toppilassa asuvat naiset tutustuivat toisiinsa erikoisella tavalla.

– Susannan koirahan se meidät tutustutti, Alikoski naurahtaa ja kertoo, että villakoira Milou on hänellä joskus hoidossakin.

Siilinjärveltä kotoisin oleva Sisko Alikoski on asunut Oulussa jo yli 50 vuotta. Sitä ennen miehen työ vei heidät Virroille ja Muhokselle. Alikoski on tyytyväinen, että hänellä on kokemusta kolmen maakunnan luonnosta.

– Merestä olen oppinut tykkäämään iän myötä. Mutta jos haluan merenrannalle, menen Nallikarin sijaan Möljän nokkaan, sillä siellä meri on eri lailla lähellä.

  • Näyttely on esillä 10.9. saakka osoitteessa Isokatu 17, Oulu. Mikäli haluat ostaa taulun, ota yhteyttä taiteilijaan p. 040 722 5332. Kaikille avoin Tapaa taiteilija -ilta tiistaina 5.9. kello 18.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulun tuomiokirkkoseurakunta Seurakunnat