Viides Piispanpyöräily poljetaan Oulunsalon kirkolle 

16.8.23

Piispa Jukka Keskitalo kannustaa kaikkia mukaan pyöräilemään lauantaina 19. elokuuta. Piispanpyöräilyn tavoitteena on hyvinvoinnin ja liikunnallisten elämäntapojen edistäminen.


Tämän vuoden Oulun Piispanpyöräily poljetaan lauantaina 19. elokuuta. Yhteislähtö tapahtuu Rotuaarin aukiolta kello 10. Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalon liikunta- ja hyväntekeväisyystapahtuma Piispanpyöräily järjestetään Oulussa nyt viidettä kertaa.

Piispa kannustaa väkeä pyörän satulaan.

– Piispanpyöräily on leppoisa ja yhteisöllinen tapahtuma. Toivon, että mahdollisimman moni lähtee mukaan. Hienoa, että tästä on tullut perinne ja että Piispanpyöräily-tapahtumia järjestetään myös eri puolilla hiippakuntaa.

Oulun Piispanpyöräily käynnistyy tänä vuonna Rotuaarin aukiolta. Tuttuun tyyliin leikkimielisen alkulämmittelyn pyöräilijöille vetää Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry ja sen jälkeen lähdetään piispan siunauksella matkaan.

Pyöräily suuntautuu Oulunsalon kirkolle, missä on tarjolla keittolounas. Lounaan jälkeen noin kello 12 Oulunsalon kirkossa pidetään lyhyt musiikkihartaus, jossa kanttorina on Tarja Sakko. Piispa Keskitalo pitää lyhyen puheen. Paluu takaisin Oulunsalon kirkolta tapahtuu vapaamuotoisesti.

Piispanpyöräily on hyvän mielen tapahtuma. Matka poljetaan rennoissa ja rauhallisissa tunnelmissa, ja polkea saa itselle sopivaa vauhtia mennen tullen.

Piispanpyöräilyn tavoitteena on osallistujien hyvinvoinnin edistäminen ja terveiden sekä liikunnallisten elämäntapojen tukeminen. Pyöräilyn yhteydessä kerätään myös varoja Yhteisvastuukeräykselle. Piispanpyöräily-konseptin alla järjestetään tapahtumia pyöräilykauden aikana myös eri puolilla hiippakuntaa, tänä suvena Oulun lisäksi poljetaan myös Utajärvellä, Kälviällä, Pyhäjärvellä, Pudasjärvellä ja Nivalassa.

Tapahtuman osallistujia ei vakuuteta järjestäjän toimesta. Järjestäjinä ovat Oulun hiippakunta, PoPLi ry sekä Oulun ev. lut. seurakunnat.

Kommentoi juttua täällä

Lue myös tämä:

7 syytä vierailla Oulunsalon kirkossa

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulunsalon seurakunta