Hurja tulos Yhteisvastuukilpailussa – voittaja petrasi keräystulosta 1236 prosentilla

Nyt on selvillä seurakunta, joka viime vuonna paransi suhteellisesti eniten keräystuottoaan viime vuoden Yhteisvastuukeräyksessä. Voittaja on Utsjoen seurakunta, jonka keräystuotto nousi vuodesta 2022 huimat 1236 prosenttia.

Piispa Jukka Keskitalo oli mukana YV-nuortenillassa syyskuussa 2023 Oulussa.

Leikkimielisessä kilpailussa voittajaksi yltäneen Utsjoen seurakunnan yv-tuotto 2022 oli 831 euroa. Viime vuoden keräystulos oli 11 099 euroa. Tulos on 13,4 euroa jokaista seurakunnan jäsentä kohti.

Toiseksi tuli Inarin seurakunta, joka nosti keräystulostansa 911 prosenttia, 7837 euroon. Kolmanneksi tullut Haapaveden seurakunta kasvatti keräystulostaan 394 prosenttia 11 006 euroon. Myös Lumijoen, Toholammin ja Simon seurakunnissa päästiin yli 300 prosentin kasvulukemiin keräystuotoissa.

Palkinnoksi Utsjoen seurakunta saa 3000 euroa käytettäväksi seurakunnan diakoniatyöhön.

Utsjoen seurakunnan keräystulos tehtiin yhteistyöllä. Saimme intoa suuresta palkintosummasta, sillä 3000 euroa on meille mahdottoman iso raha, Utsjoen seurakunnan diakoniatyöntekijä ja keräyspäällikkö Riikkaliisa Joentausta kertoo.

Sain kehittää ja uudistaa keräystapaa kuluneena vuonna vapaasti. Täällä Utsjoella kaikki ideat otettiin mieluusti vastaan ja niitä vielä kehiteltiin yhdessä. Millekään ei heti sanottu, että ei käy. Rahat kerättiin lopulta pienistä puroista. Oli bingoiltoja joka kylällä, arpajaisia, Yhteisvastuu-konsertti sekä Yhteisvastuu-hiihto. Teimme iltapaloja muihinkin konsertteihin. Olimme paikalla myös kylän tapahtumissa ja markkinoilla, aina tietysti arvat mukana, Joentausta jatkaa.

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo halusi kilpailulla rohkaista hiippakuntansa seurakuntia näyttämään esimerkkiä, kuinka keräystulos saadaan nousemaan.

Onnittelen Utsjoen seurakuntaa aivan huikeasta keräystuloksesta. Samoin muita keräystulosta nostaneita seurakuntia. Saamme olla ylpeitä koko hiippakunnan tuloksesta.

Piispa Keskitalo toimi viime vuonna valtakunnallisen Yhteisvastuukeräyksen vastuupiispana. Kilpailulla näyttää olleen merkitystä, sillä kaikkien Oulun hiippakunnan yhteenlaskettu keräystulos nousi 36 prosentilla edellisestä vuodesta ollen nyt 405 375 euroa.

Keräystulos koko maassa oli 2 664 846 euroa. Tulos kasvoi yli 20 prosenttia vuodesta 2022, mikä on suurin kasvu kymmeneen vuoteen. Tulos on alustava ja tilintarkastamaton.

Viime vuoden Yhteisvastuukeräyksellä kerättiin varoja nuorten väkivallan ja konfliktien ratkaisuun ja ennaltaehkäisyyn teemalla ”Nuoret väkivaltaisessa maailmassa”.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää