Mietitkö kasveja haudalle?

Yksivuotiset ruusubegonia ja verenpisara ovat kauniita, perinteisiä ja kestäviä kesäkukkia haudalle, mutta muitakin vaihtoehtoja löytyy.

Suosituin hautakasvi on jo vuosien ajan ollut begonia. Eikä ihme: se kukkii komeasti vähälläkin hoidolla, sietää ajoittaista kuivahtamista ja kukkii vaikka suuret puut varjostavat kasvupaikkaa.

Yksivuotiset ruusubegonia ja verenpisara ovat kauniita, perinteisiä ja kestäviä kesäkukkia, mutta muitakin vaihtoehtoja löytyy.

Aurinkoisella haudalla viihtyvät yksivuotisista kesäkukista muun muassa marketta, samettikukka, pelargoni, daalia, hopealanka, kukontöyhtö, laventeli, neilikka, siniviuhka, tähtisilmä, verbena ja karpaattienkello.

Hyvin paahteiselle haudalle kannattaa istuttaa kivikkokasveja. Ne selviävät pelkän sadeveden turvin.

Puolivarjoon voi istuttaa kaikkia aurinkoisen paikan kesäkukkia ja lisäksi ainakin ruusubegonioita, ahkeraliisoja, uudenguineanliisoja ja verenpisaroita.

Varjoisassa paikassa menestyvät ainakin ahkeraliisa, uudenguineanliisa, lumihiutale, begonia, muratti, verenpisara ja orvokki.

Haudalle voi valita yhden kesän elävien kesäkukkien sijaan myös perennoja. Ne ovat monivuotisia kasveja, jotka talvehtivat juurakkonsa avulla ja nousevat joka kevät uudelleen maasta.

Perennoista kannattaa valita haudalle lajikkeita, jotka eivät kasvaessaan peitä liiaksi hautakiveä.

Helppoja perennoja ovat muun muassa kuunliljat, joiden näyttävyys perustuu kauniisiin lehtiin.

Kasvit kannattaa poistaa muoviruukuistaan ennen maahan istuttamista, jotta kasvi saa imettyä juurilla kosteutta maasta.

 

  • Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä aiemmin julkaistut jutut:

https://rauhantervehdys.fi/artikkelit/kukat-kaunistavat-laheisen-haudan/

https://rauhantervehdys.fi/artikkelit/haudan-hoidon-voi-ostaa/


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää