Ainosta kuoriutui myyjä - torikaupoilla voi tukea lähetystyötä

Torimyyjän on uskallettava heittäytyä juttusille asiakkaidensa kanssa. Olettko paikallisia? Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kojussa työskentelevä Aino Ristolainen kyselee ihmisiltä keskustelun käynnistymiseksi.

Oululainen Aino Ristolainen on tavannut viime aikoina paikallisia asukkaita ja matkailijoita torin rannassa. Hän myy Oulun tuomiokirkkoseurakunnan tuotteita torikojussa, jossa on tarjolla muun muassa sormuksia, korvakoruja, rukousnauhoja, mukeja, paitoja, kukkaroita sekä villasukkia ja -pipoja.

Suurin osa tuotteista on seurakunnan vapaaehtoistyöntekijöiden valmistamia tai lahjoituksina saatuja. Joidenkin tuotteiden valmistuksessa on käytetty luovuuden lisäksi kierrätysmateriaalia.

– Esimerkiksi nämä sormukset on tehty lahjoituksina saaduista lusikoista, Ristolainen esittelee.

Tuomiokirkkoseurakunta möi tuotteitaan aikaisemmin Cafe Krypta -kahvilassa tuomiokirkon alakerrassa. Toripaikka otettiin käyttöön viime kesänä, kun Cafe Krypta siirtyi Asemakadulle Vanhaan pappilaan kirkon remontin vuoksi.

Uudesta paikasta on tullut myönteistä palautetta.

– Olemme saaneet kiitosta siitä, että torilla olemme siellä, missä ihmiset muutenkin liikkuvat,  toteaa lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaaja Anneli Nieminen.

Cafe Kryptassa ja torilla työskentelevälle Aino Ristolaiselle viime viikot ovat antaneet mahdollisuuden harjoittaa kielitaitoa ja ihmisten kohtaamista.

– Aluksi ajattelin, että en ole varsinaisesti mikään myyntipersoona. Sitten huomasin, että yksi hyvä tapa saada juttua aikaiseksi on kysyä, ovatko kävijät paikallisia. On mukavaa, kun ihminen pysähtyy tähän ja saa keskustella. Tämä on muutenkin aika rentoa hommaa.

Anneli Niemisen mukaan vie aikansa, että ihmiset löytävät uuden myyntipisteen pakeille. Tänä kesänä torin rannassa ollaan elokuun alkuun saakka, ensi kesän osalta päätöstä torimyynnistä ei ole vielä tehty.

Olemme saaneet kiitosta siitä, että torilla olemme siellä, missä ihmiset muutenkin liikkuvat.
Anneli Nieminen

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää