Ammattiopisto Luovi lahjoittaa 20 kannettavaa tietokonetta tuomiokirkkoseurakunnalle

Pyrkimyksenä on tukea niitä etäopetuksessa olevia oppilaita, joilla ei ole omaa konetta.

Antti Kerola ideoi läppärien lahjoituskampanjan.

Henkilökunnan käytöstä poistetut tietokoneet on tähän saakka myyty Ammattiopisto Luovilla eteenpäin. Koulujen etäopetuksen käynnistyttyä tieto- ja viestintätekniikkaa opettava Antti Kerola halusi toimia toisin.

Kerolan aloitteesta Luovi lahjoittaa tänään 20 läppäriä Oulun tuomiokirkkoseurakunnalle.

– Tarkoituksena on tukea niitä etäopetuksessa olevia oppilaita, joille oman koneen hankkiminen on haastavaa, Kerola kertoo.

Samalla Luovin datanomiopiskelijoille tarjoutui mahdollisuus tehdä hyvää. Yksi opiskelijoista huolsi ja päivitti koneet uusia käyttäjiä varten lopputyönään.

Etäopetus antaa uudenlaisia työelämätaitoja

Antti Kerola on huomannut viikkoja jatkuneessa etäopiskelussa myös hyviä puolia.

– Osalle opiskelijoista kotona työskentely sopii ryhmissä toimimista paremmin. Nykytilanteen seurauksena meiltä valmistuu myös ammattilaisia, jotka ovat aikaisempaa valmiimpia verkkokokouksiin ja muihin etätyön tekemisen tapoihin.

Luokkaopetusta ei etäyhteyksillä voi kuitenkaan korvata.

– Kasvokkain kohdatessa saa paremmin tietoa opiskelijan jaksamisesta. Vaikka olemme säännöllisesti yhteydessä opiskelijoihin ja kysymme kuulumisia, se ei ole sama asia.

Antti Kerola toteaa vuosikausia puheissa olleen digiloikan tapahtuneen nyt kertarysäyksellä.

– Aikaisemmin olimme kuin lapsia uima-altaan reunalla. Kävimme varovasti kokeilemassa vettä ja käännyimme takaisin. Nyt meidät heitettiin pukuhuoneesta suoraan veteen. Samalla huomasimme, että mehän osaamme uida.

Kerola pohtii, voisivatko etäopinnot olla tulevaisuudessa portti opintoihin heille, jotka tarvitsevat rohkeutta ryhmään tulemiseen.

– Voisimme ehkä pitää myös etäviikkoja, jotta etätyötaidot pysyisivät yllä.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää