Anu Arvolan ystävät yllättävät konsertissa Tuiran kirkossa

Kaikille avoin läksiäiskonsertti saattelee Tuiran seurakunnan kanttorin Anu Arvolan uuteen elämänvaiheeseen.

Kuvassa nainen, jolla on ruskeat lyhyet hiukset ja viininpunainen paita. Tausta on musta.

Kuvaaja: Sanna Krook

Tuiran kirkossa kuullaan perjantaina 3. marraskuuta musiikillisia yllätyksiä. Kanttori Anu Arvola on kutsunut läksiäiskonserttinsa esiintyjiksi musiikin ammattilaisia ja pitkänlinjan harrastajia, joita hän on kohdannut työssään laulajana, musiikinopettajana ja kanttorina Oulussa.

– He kaikki ovat sensitiivisiä muusikkoina ja ihmisinä. Älyttömän taitavia, ja tienneet puolesta sanasta, mitä musiikissa milloinkin halutaan tulkita, Anu Arvola kertoo.

Arvola itse musisoi muutamassa ohjelmanumerossa ja ne ovatkin ainoat teokset, joista hän tietää etukäteen. Muu jää yllätykseksi, ja ehkä kokoonpanoissakin on ennalta odottamattomia. Näin esiintyjiä on ohjeistettu.

Yhteistä näille onkin Arvolan mukaan muuntautumiskykyisyys.

– He kykenevät olemaan monessa eri ympäristössä kuin kotonaan.

Anu Arvola valmistui vuonna 1995 yhtä aikaa sekä musiikinopettajaksi Jyväskylän yliopistosta että kirkkomuusikoksi Sibelius-Akatemiasta. Valinta kallistui opettajuuteen, mikä oli pienten lasten vanhemmalle päivätyön vuoksi helpompaa. 17 vuoden aikana Arvola ehti opettaa niin Pöllönkankaan ja Myllytullin koululaisia kuin Oulun kansainvälisen koulun ja Aikuislukionkin oppilaita.

Toiselle työuralle, kanttorintyöhön, Arvola ryhtyi vuonna 2012. Paluu lapsuuden seurakuntaan Tuiraan on tuntunut johdatukselta, mutta Arvola tähdentää kirkkoherra Hannu Ojalehdon vetoavun olleen oleellista.

Arvola suoritti aikanaan Pyhän Tuomaan kirkossa kirkkomuusikon opintoihinsa liittyvän harjoittelun ja myöhemmin sijaisti Anu Vuorenmaata. Parikymmentä vuotta myöhemmin Arvola palasi seurakuntaan Pyhän Tuomaan A-kanttorin viran avautuessa.

– Olin tuolloin suorittanut myös laulunopettajan tutkinnon Oulun ammattikorkeakoulussa ja koin, että kanttorin työssä pääsisin laulamaan enemmän. Halusin myös käyttää omaa osaamistani laajemmin ja tämän seurakuntatyö mahdollisti.

Nyt alkava kolmas työura on kulttuurituottajan työtä, keveämpää ja vähemmän aikatauluihin sitovaa. Näin Arvolalla jää enemmän aikaa puolisolle, lasten perheille ja erityisesti lastenlapsille.

Kulttuuripirtti Kalle Haukiputaan Putaankylässä tulee hyötymään tuottajansa laajasta kulttuuriosaajien verkostosta – siitä siis erinomaisia esimerkkejä kuullaan läksiäiskonsertissa.

  • Perjantain 3.11. konsertti Tuiran kirkossa alkaa kello 18. Anu Arvola toivottaa tervetulleiksi erityisesti kaikki, joiden polut ovat ristenneet hänen kanssaan kouluissa, seurakunnissa ja musiikin tekemisessä.
  • Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita myös sunnuntaina 5.11. kello 10 Tuiran kirkossa vietettävään lähtömessuun ja juhlaan.

Jaa sivu eteenpäin

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää