Arkkipiispa mukana etsimässä ratkaisuja nuorten ahdistukseen

Arkkipiispa, poliitikot ja yksinäisyystutkija etsivät Porin SuomiAreenassa ratkaisuja nuorten hälyttävään ahdistukseen. Paneelikeskustelun 11.7. kello 16 näkee suorana sekä tallenteena.

Suomiareena

Nuoria kuormittavat koronan aikana pahentunut ahdistus, ilmastokriisi ja viimeisimpänä sotauutisten luomat uhkakuvat. Peräti 79 prosenttia nuorista kokee hyvinvointinsa heikenneen koronarajoituksista johtuen.

Poikkeusaika on syventänyt hyvinvointikuilua ja yksinäisyydestä kärsivien määrää. Nuoret tarvitsevat uskoa tulevaisuuteen, mutta mistä he voivat sitä ammentaa? Mistä saadaan lisää turvallisia aikuisia nuorten elämään?

– Nuorten yksinäisyys, ahdistuneisuus ja huoli omasta jaksamisesta ja mielen hyvinvoinnista on noussut ennennäkemättömän korkealle. Se on sekä kansallisten että kansainvälisten selvitysten mukaan asia, joka vaatii välittömiä toimenpiteitä, summaa Suomen johtava yksinäisyystutkija Niina Junttila.

Kasvatuspsykologian professori Niina Junttila on tutkinut lasten ja nuorten yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta useissa monitieteisissä tutkimushankkeissa, ja hänen tutkimuksiaan on julkaistu kansainvälisissä tieteellisissä aikakauslehdissä.

Yhteisvastuukeräyksen asiantuntijapaneelissa tekoja nuorten hyvinvoinnin konkreettiseen tukemiseen. etsivät Junttilan lisäksi arkkipiispa Tapio Luoma, Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Fatim Diarra, Suomen sosialidemokraattisten nuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto. Keskustelua juontaa  toimittaja Jaakko Loikkanen.

Paneelin järjestää Yhteisvastuukeräys, jonka tämän vuoden keräyskohde on koronasta kärsivät lapset ja nuoret. Tuoreen EU-raportin mukaan edessä saattaa olla pitkällinen ja vaikeasti voitettavissa oleva yksinäisyyspandemia.

Yhteisvastuukeräyksen avulla keräyskumppani Lasten ja nuorten keskus kehittää lisää matalan kynnyksen jalkautuvia palveluja tukemaan lasten ja nuorten hyvinvointia.

Yhteisvastuukeräyksen 11.7. kello 16 Porissa käytävä paneelikeskustelu Nuorten hälyttävä ahdistus – nyt on ratkaisujen aika on katsottavissa suorana sekä tallenteena MTV Katsomosta (https://www.mtv.fi/sarja/suomiareena-33001006) Kaikki SuomiAreenan lähetykset löytyvät Jaksot ja klipit -välilehdeltä.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää